Megérkezett a vakcinaszállítmány a budapesti Szent János Kórházba

2020. december 30. 12:33

Elsősorban a frontvonalban, a Covid-osztályon dolgozókat oltják.

2020. december 30. 12:33

Megérkezett a budapesti Szent János Kórházba 3000 vakcina szerda délelőtt – jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről. Az oltóanyagot egy megfelelően hűtött, ellenőrzött és biztosított helyiségben tárolják – közölte. Az oltás csütörtökön kezdődhet két oltóponton a kórház területén, majd két további helyszínen a környéken. Elsősorban a frontvonalban, a Covid-osztályon dolgozókat oltják. A kórház főigazgatója azt kérte, hogy minél többen jelentkezzenek, mert ez a leghatékonyabb módja a védekezésnek – mondta a tudósító.

Aki jelentkezik az oltásra, annak nyilatkoznia kell, hogy önként adatja be, majd orvosi vizsgálaton vesz részt, többek között az esetleges allergiáról kell nyilatkoznia. Ha minden rendben van, beoltják a jelentkezőt, majd félórás megfigyelés következik, hogy semmilyen komplikáció ne léphessen fel – ismertette. A következő 7-10 napban a János kórház dolgozói közül mindenkit be tudnak oltani, aki jelentkezik – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. december 30. 16:47
Hírtelen,gyorsan,nem kiforrott cselekedet! Csodálkozom hogy nem ismered eszt a régi kifejezést! A Kovi vírus ellen kifejlesztett vakcína tesztelése kontrollálása rendkívül hosszú időt igényel. A gyakorlati alkalmazás még ezer és egy tisztázandó kérdést is fel vethet.A mutáns korona vírusok megjelenése még kacifántosabbá teszi a vakcínák hatékonyságának kérdését.
Gregorius
2020. december 30. 13:06
Nekem csak az a bajom, hogy a folyamat lassú például Angliához vagy Izraelhez viszonyítva, ahol naponta tízezerszám oltják az embereket. Jött először úgy 10 ezer, aztán ma reggel több tizezer adag, amit nyilván a körháziaknak kell beadni és azt hallom, hogy talán három-négy ezer egyszer oltottunk van csak, azaz még ők sem védettek komolyabban. ( Az első oltóadag talán 50%-s védettséget biztosít.)
aleb19
2020. december 30. 12:52
frontvonal mi?? mandis propagandistak miert hallgatjatok el a mai magyar emelkedo fertozottsegi hireket
Janice
2020. december 30. 12:45
Ezért kár volt felkelnie!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!