Kásler: Folytatódik a kardiológiai intézet fejlesztése

2020. november 05. 12:38

További 1,6 milliárd forintot költhet az intézmény két nagyértékű képalkotó berendezés és kilenc ultrahangkészülék vásárlására.

2020. november 05. 12:38
null

Folytatódik a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet fejlesztése – jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten. Kásler Miklós közölte, az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében további 1,6 milliárd forintot költhet az intézmény két nagyértékű képalkotó berendezés és kilenc ultrahangkészülék vásárlására, és elkezdődhetnek az épületen belüli átalakítási munkálatok is.

A miniszter emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban – szintén EBP-forrásból – egymilliárd forintért vásároltak altató- és lélegeztetőgépeket, kardiológiai CT-t, valamint a digitalizált felvételek tárolását, visszakeresését, továbbítását lehetővé tevő informatikai rendszert. A mostani 1,6 milliárd forintból egy új CT- és MR-készüléket telepítenek az intézménybe, és kialakítják az ezek beüzemeléséhez és kezeléséhez szükséges helyiségeket. Az átalakítások része egy pacemakerműtő kialakítása is, bővítik az intenzív részleget, továbbá egy érsebészeti műtőblokkot is létesítenek.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2020. november 05. 13:32
A magyar társadalom 90%-ának, aki nem túrja egész nap az internetet hírek után, sejtelme, de tényleg, halvány lila segédfogalma sincs, hogy mit köszönhet Ő SZEMÉLYESEN a 10 év sikeres jobboldali kormányzásnak, és mit veszíthet '22-ben (és mit veszített el máris azzal, hogy tavaly visszaengedte a tolvajokat a hatalomba). A napi 24 órás ideológiai agymosás helyett erre kéne koncentrálni.
Knerten
2020. november 05. 13:30
Ha mostantól a köztévé semmi mást nem csinálna, csak elkezdené egyesével felsorolni a fideszes eredményeket 2010-től, akkor '22 májusáig meg is lenne a műsora. Ehelyett mit hallunk? Magas frekvenciájú sorosozást meg migárnsozást 7/24-ben. Ami még akár igaz is lehet és fontos is lehet. Csak épp arra nem alkalmas, hogy megtörje a "lopafideszcsútigecistadionlölő" narratívát. Inkább csak erősíti azt.
atila68
2020. november 05. 13:30
Az elmúlt 30 évben fényéveket fejlődött a kardiológia, talán pont ezen a téren nem lehet okunk elégedetlenségre.
nyugalom
2020. november 05. 13:04
hogy lopnak! Ja, ez nem hír a libsiknél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!