A mongol elnökkel tárgyalt Orbán Viktor

2020. november 06. 11:24

Videokonferencia keretében.

2020. november 06. 11:24

A koronavírus-járvány volt az egyik kiemelt téma Orbán Viktor miniszterelnök és Khaltmaa Battulga mongol köztársasági elnök pénteki tárgyalásán, amelyet videókonferencia keretében tartottak meg – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor gratulált a mongol államfőnek országa hatékony járványügyi védekezéséhez; Mongóliában ugyanis eddig mindössze néhány száz, koronavírussal igazoltan fertőzött embert találtak, halálesetet pedig nem regisztráltak. Ennek ellenére határaikat zárva tartják, és a szigorú védelmi intézkedéseiket fenntartják – hangzott el a megbeszélésen. A magyar miniszterelnök kifejtette: a világjárvány vége után méltó módon szeretnénk megünnepelni diplomáciai kapcsolataink kiépítésének 70. évfordulóját. Az online tárgyaláson leszögezték: Mongólia hagyományosan Magyarország fontos partnere az északkelet-ázsiai régióban. Kiemelkedően jónak tartjuk kétoldalú politikai és kulturális kapcsolatainkat; ezért szeretnénk fokozni gazdasági együttműködésünket is. „A keleti nyitás politika keretében 2015-ben újranyitottuk Ulánbátorban a magyar nagykövetséget” – emlékeztetett Havasi Bertalan.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. november 06. 17:25
Most már csak az ehhez hasonló országok vezetői fogadják Orbán Viktort.
llnnhegyi
2020. november 06. 15:35
Muhi pusztai kirándulásuk óta,nem tértek magukhoz.
Szuverén maffiaállam
2020. november 06. 13:09
Ezt a semmit nem tudtad volna Káderre delegálni? Mit csinál az a jóember?
Zakar ZoItán BéIa
2020. november 06. 11:31
Bezzek itt használja a maszkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!