Nyomoz a gárdonyi rendőrség Schmuck Erzsébet feljelentése nyomán

2020. október 20. 15:09

Az LMP szerint a gárdonyi önkormányzat aránytalanul olcsón adott bérleti jogot egy parkolóként üzemelő területre.

2020. október 20. 15:09

A Gárdonyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt elrendelte a nyomozást Schmuck Erzsébet feljelentése nyomán. Az LMP társelnöke október elején tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután a gárdonyi önkormányzat aránytalanul olcsón adott bérleti jogot egy parkolóként üzemelő területre, szól az LMP közleménye.

A párt azt írja, hogy az önkormányzat 2017 nyarán 3,5 hónapra összesen bruttó 55 ezer forintért adott bérleti jogot egy 600 négyzetméteres, vagyis 40-50 autó befogadására alkalmas területre, fejlesztési kötelezettség nélkül. Mivel a területen egy autó napi ezer, egy busz négyezer forintért parkolhatott, így egyetlen nap alatt megtérülhetett a költség az egész szezonra. Ez gazdasági bűncselekmény. Tóth István fideszes polgármester ráadásul egy fideszes önkormányzati képviselővel szerződött – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. október 20. 17:37
Niedermüllerék tudhattak a VII. kerületi áramlopásról. Bűntársak kerestetnek. Amint azt megírtuk, a múlt pénteken a rendőrség házkutatást tartott Borka-Szász Tamás erzsébetvárosi DK-elnök és önkormányzati képviselő irodájában, aki ezután, váratlanul, gyorsan lemondott valamennyi tisztségéről. Mint kiderült, a baloldali politikus önkormányzati áramforrásról végzett bitcoinbányászatot hivatali irodájában. Az Origónak Virágh Előd VII. kerületi Fidesz-alelnök elmagyarázta, miért gyanítható, hogy a botrány sokkal súlyosabb, mint az első pillanatban látszott. Azt írta, a bitcoinbányászgépeket olyan brutális teljesítmény leadására tervezik, amely alkalmassá teszi több millió matematikai számítás és algoritmus futtatására. Mindehhez annyi extra alkatrészt kell beépíteni a számítógépbe, hogy rendszerint egy nagyobb fém- vagy fakeretre van szükség. Ráadásul olyan hangos, hogy a falakon is áthallatszik, és ömlik belőle a meleg. A gépnek éjjel-nappal mennie kell, hogy az hatékonyan működjön. Hazug volt tehát Niedermüller Péter DKs polgármester nyilvános, drámai megdöbbenése párttársa lebukása után, hiszen kizárt, hogy a hivatal dolgozói előtt ismeretlen lett volna Borka-Szász virtuális bányászkodása. Ha valaki járt abban az irodában, biztosan nem kerülte el a figyelmét a gép állítja Virágh Előd. Megjegyezte, bitcoinnal a legsötétebb ügyleteknél szokás fizetni: kábítószer, fegyver, prostitúció. Nem lehetetlen 2022ben akár fegyverrel akarnák a kormányt megdönteni ,egy ballisi kijelentett hogy a kormányt minden eszközzel megbuktatják. Forrás: Magyar Hírlap
nyugalom
2020. október 20. 16:19
niedebohocek meg a banyaszat?
nyugalom
2020. október 20. 16:17
Szedhetnenek inkább szemetet! Sok a hontalan az utcan, segitsék őket, ha kamugeri nem teszi es nem is takaritanak!
certus
2020. október 20. 16:16
"600 négyzetméteres, vagyis 40-50 autó befogadására alkalmas" Legfeljebb húsznak. Ha faltól falig kirakózna felülről daruval, akkor is szűkös lenne 40-nek. És még csak ki se tudnának jönni. Nem tudom reális-e az ügylet de az biztos, hogy az elempések nagy hülyeségeket tudnak leírni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!