Karácsony szerint a főváros lassan feléli tartalékait

2020. október 28. 14:49

Vagy a kormány álláspontja, vagy maga a kormány változik meg – fogalmazott a főpolgármester a Népszavának adott interjújában.

2020. október 28. 14:49
null

Míg az állami költségvetési bevételek 7 százalékkal estek vissza, addig a fővárosi önkormányzaté 25 százalékkal” – mondta el a Népszavának Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a kormány újabb és újabb terheket rak a fővárosi önkormányzatra, amikor pedig kidolgozznak alternatívákat – mint például a fővárosi multicégek megadóztatását – akkor a kabinet nemet mond. A Párbeszéd politikusa szerint az sincs rendben, hogy a kormány nem járul hozzá, hogy a fővárosi beruházásokat az Európai Fejlesztési Bank támogatásával finanszírozzák, miközben az állam lehívja ugyanezen fejlesztési hiteleket.

A cél az, hogy a város működőképességét megőrizzük. Nem azon a színvonalon, ami elvárható lenne a XXI. században, de ki kell húznunk addig, amíg a gazdaság talpra áll, az iparűzési adóbevétel növekszik, megváltozik a kormány álláspontja vagy maga a kormány. Egyiknek be kell következnie, mert a város lassan feléli a tartalékait” – fogalmazott a lapnak a főpolgármster.

A dugódíjról beszélve elmondta: semmiképpen sem matricás rendszer bevezetését tervezik, sokkal inkább egy „úthasználattal arányos díjfizetésen” gondolkoznak. Hozzátette, hogy az ebből származó bevételt a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítanák. A parkolással kapcsolatban kifejtette: egy új, Budapest egészére érvényes egységes mobilapplokációt vezetnének be, amely teljesen független lesz a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-től. 

Az FKT ülésén bejelentett állami projektátvételekről úgy vélekedett, hogy az nem egy átgondolt javaslat, szerinte az csak egy „random politikai ötlet”.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 29. 10:20
a baloldal mindig mindent felél!
zrx8
2020. október 29. 00:16
Hát, Geri, nincs más hátra, idegenforgalmi adót kell kivetni a rovarhotelekre, ha már ilyen szépen felélősködtétek az eftásakkal, amit Tarlós megtakarított.
Mich
2020. október 28. 23:47
Már nagyon unom ezt a faszfejet! Csak habarja a semmit...
luji
2020. október 28. 20:43
Mondj le geri.....te egy csődtöneg vagy......húzz el...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!