Fordulat a borsodnádasdi gyilkosság ügyében: elrendelte a vádlott letartóztatását a Debreceni Ítélőtábla

2020. szeptember 02. 15:20

A vádlottat az elsőfokú bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt ítélte el.

2020. szeptember 02. 15:20

A Debreceni Ítélőtábla szerdán elrendelte a borsodnádasdi emberölés vádlottjának letartóztatását.

„A letartóztatást a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig rendelték el” – közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel. Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint az ügyész a perbeszédében azt indítványozta, hogy az ítélőtábla aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondja ki a vádlott bűnösségét és jelentősen súlyosítsa a büntetését.

A vádlottat az elsőfokú bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt ítélte el. Miután azonban az ügyész a szerdai tárgyaláson módosította a vádat, a vádlottnak és védőjének lehetősége nyílt arra, hogy az ügyészi indítvány megismerése, a perbeszédre felkészülés, illetve további bizonyítási indítvány érdekében kérjék a tárgyalás elnapolását. „Ennek helyt adott az ítélőtábla, az ügy tárgyalása szeptember 10-én folytatódik Debrecenben” – jelezte a szóvivő. Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék márciusban úgy döntött, hogy nem szándékos, hanem gondatlan emberölést követett el az a fiatal férfi, aki 2017 szeptemberében Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt. A bíróság nem jogerős ítéletével négy év szabadságvesztésre ítélte a büntetlen előéletű 24 éves vádlottat.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, ugyanakkor az ügyész a gondatlan emberölés minősítésének megváltoztatásáért és a büntetés súlyosításáért fellebbezést nyújtott be.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2020. szeptember 03. 12:25
Felakasztani a LIBERALNACI birot ......kell valamit tenni ezekkel a komcsi patkanyokkal mert eljutunk oda , hogy mindenki kezebe veszi az igazsagszolgaltatast ... birok meg baszhatjak ......,..AMIKOR MEGNEZUNK EGY FILMET AHOL A BIRO SZINTEN ERZEKENYITETT BALFASZ ES A FOHOS BISSZUT ALL AKKOR AZ MEGMELENGETI A SZIVUNKET ......UGYE ????....ugyvedek meg piocara hasonlitanak , parat kozuluk is fel kene logatni
confitür
2020. szeptember 03. 10:55
Az igazságszolgáltatás valahogy nem működik nálunk. Szégyen a miskolci ítélet. Lehetséges, a bírói kar hetven százaléka Soros György befolyása alatt áll. Nem ez az egyetlen ítélet az utóbbi években, ami felháborító. A médiában többször is megjelent, hogy a Soros szervezetek ott vannak a bírói testületekben. Nem tudom milyen ítélet fog születni, de ez egy kegyetlenül végrehajtott gyilkosság volt.
Harangláb
2020. szeptember 02. 18:56
Szégyen az az ítélet...
simonvitéz
2020. szeptember 02. 15:45
Végre, baszki!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!