Egyházasrádóc új polgármestere: Derks Wilhelmus Josephus

2020. szeptember 13. 20:35

A településen azért kellett időközi választást tartani, mert az előző faluvezető egészségi okokra hivatkozva májusban lemondott tisztségéről.

2020. szeptember 13. 20:35

Derks Wilhelmus Josephus független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Egyházasrádóc községben – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Németh Péter tájékoztatása szerint öt független jelölt közül választhatott a választói névjegyzéken szereplő 1100 polgár. A vasárnapi voksoláson 737 leadott szavazatból 734 volt érvényes. Hozzáfűzte: a polgármesternek megválasztott Derks Wilhelmus Josephus 310 szavazatot kapott, Sőre Zoltánra 216-an voksoltak, Szvoboda Tamásra 197-en szavaztak, Dobronics Gábor Sándorra pedig 11-en. A jegyző tájékoztatása szerint Egyházasrádócon azért kellett időközi választást tartani, mert az előző faluvezető egészségi okokra hivatkozva májusban lemondott tisztségéről.

(MTI)

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2020. szeptember 14. 19:30
Magyarországon sok tisztességes holland,német,stb telepedett le. Reméljük ez a polgi is ilyen.
Greifswald
2020. szeptember 14. 10:45
Vagyunk itt pár millióan "dúlt keblű mélymagyarok" német, lengyel, olasz, szerb stb. nevekkel. Isten hozta!
Bell & Sebastian
2020. szeptember 14. 09:03
Mivelhogy ingyen lehet polgármesterkedni 2.000 fő alatt, nem meglepő, hogy a gazdasági hatalom mellé igényelt politikait is magának, ami szavazói oldalról úgy néz ki, csak van esze, ha ekkora munkaadó. Többször is láttam már ilyet, mindig csűfos felsülés lett vége, mert mint ahogyan ezt egy szín cigány falu névtelen lakosa megfogalmazta, mindig az nyer, akinek nagyobb a rokonsága. Ennek meg nincsen. Azt hiszem, ezt túlmagyaráztam.
darázs
2020. szeptember 14. 08:15
Megnyugtató hogy az itt méltatlankodó komcsi-náci koalíció képtelen volt kiállítani egy szürke farkast aki széttépje ezt a holland rémisztő képződményt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!