Az LMP feljelentést tesz „a gárdonyi természetkárosítás” miatt

2020. szeptember 10. 14:29

Schmuck Erzsébet szerint a Velencei-tó kizárólagosan állami tulajdonban van, közvetlen parti sávja pedig nem magánosítható.

2020. szeptember 10. 14:29

Természetkárosítás kísérletének bűntette miatt feljelentést tesz a Velencei-tó természetes környezetének megóvásáért az LMP társelnöke, ismeretlen tettes ellen. Schmuck Erzsébet csütörtöki online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Gárdony önkormányzata nemrég jóváhagyta a helyi építési szabályzat módosítását, amely lehetővé teszi a zöldterületek 30 százalékos beépítését akár 10 méternél is magasabb épületekkel. A változtatás a népszerű strandokat is érinti, de az egész tóra hatással lehet – mondta. A folyamatot ezért szerint még most kell megállítani, amíg a terület nem szenved visszafordíthatatlan károkat.

A Velencei-tó törvény erejénél fogva áll országos védelem alatt. A fürdésre nem használt része Natura 2000-es terület, egyedülálló természeti értékekkel – mutatott rá. Hozzátette: az egész tó kizárólagosan állami tulajdonban van, közvetlen parti sávja pedig nem magánosítható.

A helyi építési szabályzat módosítása viszont szembemegy ezekkel az előírásokkal. A vízparti telek magántulajdonba juttatása veszélyezteti a tó ökológiai állapotát, tönkre teheti élővilágát – jelentette ki. Schmuck Erzsébet ezért a módosítás visszavonására kéri az önkormányzatot. Emellett az ökológiai szempontokat követő vízgazdálkodást szorgalmaz a párt a nádasok és a természetes partszakaszok védelméért.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. szeptember 10. 22:03
Mikor a kárókatonák belefröccsintenek a nádasba, az ebihalak brekegni kezdenek...
makapaka2
2020. szeptember 10. 17:47
Kunfia, te hülye! Nem a négyes metró építésekor a szoclib. kormány ,és Demszky által ellopott milliárdok miatt?? DE IGEN.
balbako_
2020. szeptember 10. 17:15
Ilyenkor nem számít a szubszidiaritás elve?
kunfia
2020. szeptember 10. 14:46
Magyarország fölényesen első helyen végzett az OLAF korrupciós listáján.A 2.helyezett Románia a 10ede korrupcióval végzett. Ez a siker egyedül Orbán Viktor sikere! Mert Orbán Viktor jobban teljesít!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!