Fekete-Győr: Gyurcsány elveszítette a kontrollt saját pártja felett

2020. augusztus 25. 11:26

A DK-Momentum-vita folytatódni látszik.

2020. augusztus 25. 11:26
null

Mint arról korábban írtunk, a Momentum elnöke szerint Gyurcsány Ferenc megígérte, hogy a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni. Fekete Győr András a Blikk.hu szerint úgy fogalmazott:

Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából”.

„Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja”

A hír kapcsán Vadai Ágnes közösségi oldalán megosztott írásában azonban hamar nyilvánvalóvá tette, hogy „Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja”, sőt, a DK alelnöke hozzátette, „aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van”.

Fekete-Győr András visszaszólt

A Demokratikus Koalíció képviselőjének posztja kapcsán a Magyar Hang felkereste a Momentum elnökét, aki a portálnak azt nyilatkozta, „úgy látja, Vadai ezekkel a mondataival megsértette szavazók százezreit. Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc nem kedvelése nem jelenti azt, hogy valaki Orbán mellett lenne” – jelentette ki a pártelnök.

Fekete-Győr András a portálnak arról is beszélt, hogy szerinte „Gyurcsány is belátta, az ő vezetésével nem tudna Magyarország megújulni”. A pártvezetőtől megkérdezték, hogy miért nem tudna, mire a Momentum elnöke azt felelte: „Azért, mert

Gyurcsány: Zárjuk le ezt a gyerekes beszélgetést!

„Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda. Szolgálni fogom az új kormányt” – írta közösség oldalán Gyurcsány Ferenc a hír kapcsán. A DK elnöke szerint „Nem kell találgatni, üzenni, szivárogtatni”, helyette beszélni. „Ha mondani szeretnék valamit, elmondom” – jelentette ki a pártelnök.

Feket-Győr: „A DK elnöke elveszítette a kontrollt”

A DK-Momentum-vita azonban folytatódni látszik. A Népszava online felületén kedden megjelent interjúban ugyanis Fekete-Győr András a gödi konfliktus, valamint az ellenzéki együttműködés kapcsán úgy fogalmazott: „Nekem úgy tűnt, hogy

A Momentum elnöke szerint ez ráadásul „már a manipulált hangfelvételnél elkezdődött, és a gödi DK-sok nemet mondásával folytatódott”. 

Arra a kérdésre, hogy az ellenzék együttműködésének érdekében „hogyan lehet egyszerre jobb- és baloldali, valamint liberális programot alkotni?”, a Momentum elnöke a következő választ adta: „a közös munka most ott tart, hogy minden párt programjában megkeressük a közös pontokat, valamint az ellentéteket is. Ha ez megtörtént, könnyebb lesz válaszolni erre.”

A Népszava interjúját a Momentum elnökével ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: Facebook

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. augusztus 27. 12:32
BANDI! FORDÍTOK! Gyurcsány elvtárs nem tudja, mi az utóneved, oszt palira vesz! NAHÁT nahát és hm....?
Agrippa
2020. augusztus 25. 22:21
Egy gyurcsány mind fölött, Egy gyurcsány kegyetlen, Egy a sötétbe zár, Bilincs te eszetlen!
pumuklik
2020. augusztus 25. 21:03
Jó, ahogy ez a két marha egymással vitatkozik.
Newman
2020. augusztus 25. 20:43
Fegyőr! Vazelint bírod??? Orrba, szájba fog kényeztetni összefogós haverod!! Te leszel a kicsi, ez van! :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!