Négy budapesti kerületben felfüggesztette az útépítési terveket a Fővárosi Önkormányzat

2020. július 01. 09:20

A miniszteri biztos beszélt a fejleményekről.

2020. július 01. 09:20
null

Az összes útépítési tervet „lehúzták” négy budapesti kerületben, mert a Fővárosi Önkormányzat nem támogatja ezeket – mondta Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Szatmáry Kristóf elmondta, azok a kerületek, amelyek nem a baloldali „szivárványkoalíció” tagjai, azzal szembesültek, hogy útfelújítási terveik nagy részét felfüggesztették.

A XVI., a XVII., a XXI. és a XXIII. kerületben valamennyi korábban elindított, tehát tervezés alatt lévő vagy már megtervezett nagy útépítést felfüggesztették, mert egy fillért sem kapnak a Fővárosi Önkormányzattól a munkálatokra. Hozzátette, ezzel voltaképpen 250 ezer ember napi közlekedésének segítéséről mondott le a főváros. A fővárosban kilenc nem baloldali kerület van. Ezek azonban a budapesti úthálózat felét adják, ehhez képest az összes fővárosi útfelújításra szánt összegből csak 13 százalékot kapnak – mondta Szatmáry Kristóf.

(MTI)

(kép forrása: Minőségi Aszfaltozás)

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. július 01. 16:30
Semmi probléma, át kell oda irányítani a lánchídra felajánlott 6 milliárdot, oszt jó napot. Följenek csak a saját maguknak kotyvasztott szarrban. Ha tovább szórakoznak, még több pénzt elvonni tőlük. Előbb utóbb majd csak kilógatják a saját választói a városháza ablakán, a bokájánál fogva. Ez a fasz azt hiszi hogy tényleg egy városállamot irányít? Keserű lesz az ébredés.
Agricola
2020. július 01. 15:47
Barackca művész úr is azt gondolta, mint Karácsony és bandája: "Én az mondom neked, hogy dolgozz keveset És nem érhet majd, baleset"
lendvaiildiko
2020. július 01. 14:51
Változott az álláspontom! Jól teszi Feri-Geri a leállításokat. Sőt a többi kerületben is meg kellene akadályozni a fejlesztéseket. Vajon mennyi széndioxid szabadulna fel az építkezés során, illetve mennyi jönne ki a kipufogókból. Miközben egyre nagyobb a felemelgedés, a sivatagosodás. Egyáltalán most miért nem ijesztegei a népeket a globális média a klimaváltozással, a felmelegedéssel, a sivatagododással:::
BőröndÖdön
2020. július 01. 14:25
Még jó,hogy erre is tartunk egy miniszteri biztost....:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!