Karácsony Gergely is megemlékezett Cserdi polgármesteréről

2020. július 14. 16:31

A politikus „elcseszett évtizedekről” ír saját közösségi oldalán.

2020. július 14. 16:31
null

Amikor legutóbb Cserdiben jártam, Lacitól kaptam egy gyönyörű fotót. A fotón Cserdi legidősebb polgára, egy gyönyörű, idős cigányasszony látható. Azt mondta, azért adja nekem ezt a fotót, hogy mindig emlékeztessen arra, hogy a cigányok csak nagyon ritkán élnek meg ilyen szép kort, és a rövidebb életük alatt is rengeteg terhet cipelnek. Bogdán László, Cserdi polgármestere is cipelte ezeket, de nem csak ezeket. A sajátjaiét, a falujáét, sőt mindannyiunk közös terheit: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat” – írta Karácsony Gergely.

Hozzátette: „Olyan terheket, amikről már rég meg kellett volna szabadítanunk magunkat, de mi az elcseszett évtizedek alatt csak pakoltuk vissza ezeket – mások vállára. Ő sem érte meg azt a szép kort, mint a fotón szereplő néni. Talán túl sok terhet vállalt magára? Talán olyanokat is cipelt, amikről nem tudtunk? Csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat! Részvétem a családnak és Cserdi polgárainak! Isten nyugosztaljon, drága barátom!

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. július 15. 20:19
A csuti hallgat,a Farkas Flóri bújkál...szégyen!
lazsu
2020. július 15. 18:59
Bogdán László kivételes ember volt. Valaki azt írta, túlvállalta magát. Igen, én is így gondolom. És ebben a túlvállalásban nem segített neki senki. A jobboldal gyűlölte, mert bizony ellenfél volt, akit még kikezdeni sem lehetett, a baloldal hosszú tömött sorokban lihegett utána, most meg krokodilkönnyeket hullat Á-tól Z-ig, de kérdem, azon túl, hogy lerohantak Cserdibe, fényképezkedtek vele, megették a lecsót, segítettek-e neki valamiben is? Látták-e egyáltalán a belső problémáit, a magányosságát, a lelki megterhelést, ami nyomasztotta, az állandó és folyamatos önmarcangoló elégedetlenséget önmagával szemben, észrevették-e, hogy több tekintetben segítségre szorul? Garantáltan nem, a lelkesedés nem terjedt odáig. Ha odafigyeltek volna rá, akkor nem jutott volna el szeglény az öngyilkosságig. Nem bírta a terhet, és összeomlott. Nem álltak mellette azok, akik most legjobb barátként siratják.
Menhetten
2020. július 15. 12:51
Azért van annak valami diszkrét bája és jellemző a mai politikai viszonyokra, hogy a parlamentben a Jobbik kért Bogdán László tiszteletére egyperces néma felállást. Farkas Flórián meg sem szólalt... Mondjuk ezt havi 1.5 millióért megszokhattuk...
Orange79
2020. július 15. 11:26
Mégis mi benne a gyönyörű Kamugeri? Jó értem én, hogy hirtelen mindannyian nagy barátai lettetek az elhunyt polgármesternek és a korszellemnek megfelelően hajbókolni kell mindenki előtt aki nem fehér de ettől még egy félnótás kretén maradsz a piás gazdáddal és tenyeres-talpas hitvesével együtt. Mi a helyzet a klímavészhelyzettel Geri?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!