Karácsony Gergely sávosan növekvő parkolási díjat javasol Budapest belvárosába

2020. június 18. 19:08

Szerinte így mindenki csak addig parkol majd, amíg az feltétlenül szükséges.

2020. június 18. 19:08

Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban, amely az első negyedórában ingyenes, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz a belvárosban – mondta a főpolgármester csütörtökön, a budapesti Városháza Facebook-oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat negyedik adásában.  

Karácsony Gergely hangsúlyozta, azért tartja szükségesnek a progresszív díjazási rendszer bevezetését a Belvárosban, hogy mindenki csak addig parkoljon, amíg az feltétlenül szükséges, és így gyorsabban váljanak szabaddá a helyek, könnyebben lehessen parkolni a városban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a parkolás ingyenessé tétele ezzel éppen ellentétes hatást váltott ki, hiszen sokan hetekig egy helyen hagyják az autójukat, emiatt pedig gyakorlatilag lehetetlenné vált a parkolás. 

A főpolgármester kitért arra is, nem mindenhol, vagyis nem „fűnyíróelv” alapján akarják csökkenteni a sebességkorlátot, hanem csak azokon a helyeken, ahol azt a közlekedés biztonságának növelése, vagy a zajterhelés, illetve a légszennyezés csökkentése indokolja. Karácsony Gergely elmondta, a budapesti és az agglomerációs közlekedést a jelenleginél sokkal jobban össze kell „fésülni”. A főpolgármester a kormányt dicsérve megjegyezte, a közlekedés szempontjából is jó irányt jelenthet a rozsdaövezetben épülő lakások áfakedvezménye.

(MTI)

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. július 04. 14:58
Élejenek a NYUGDÍJASOK minél nehezebben, mert ez NEKIK szól! Tetszenek érteni?
EMM195
2020. június 21. 16:13
Az ÖSSZES budapesti ügyvéd a Belvárosban, a bíróságok melletti tömbökben tanyázik. Nagyon fognak örülni, hogy az ügyfelek rohangálnak le újraindítani a parkolásukat. Akinek esze van, az forgalom kiesést produkál az ügyvédeknél. Továbbá az egész Belváros cégekkel van tele, akik szintén nem tudják biztosítani a parkolóhelyet az ügyfeleiknek. Jó lesz, amikor tárgyalás közben a partner lerohangál újraindítani a parkolást. Vagy ők is forgalom csökkenésre számíthatnak a jövőben. Mint a múzeumok, Állatkert, stb. Az is hülye, aki nem bojkottálja Butapestet, amíg egy szamár dirigál.
confitür
2020. június 21. 12:31
A pestiek a gatyájukat is ráfizetik Karigeri megválasztására.
Krupp Skya
2020. június 20. 17:24
"nem, sajnos nem fogunk tudni ott összefutni. de add át mindenkinek az üdvözletem." Én oda nem megyek az Karácsony holokauszt tábora.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!