Nem százezer, hanem több mint négyszázezer forintot kap az ápoló

2020. május 22. 21:30

Az ellenzéki médiumokban a Szent János Kórházról megjelent írások valótlan állítások egész sorát tartalmazzák.

2020. május 22. 21:30
Új Szent János Kórház


„A 24.hu cikke alapján az ellenzéki médiumokban a Szent János Kórházról megjelent írások valótlan állítások egész sorát tartalmazzák. A cikkekben említett dolgozó nem százezer forintot, hanem a kétheti karanténért járó táppénzzel együtt  kétszázezer forintot kapott eddig, és ez további százezrekkel egészül ki. A májusban átutalt fizetése ugyanis még nem tartalmazta a COVID-osztályon dolgozók számára megállapított 180%-os szorzóval kiszámított mozgóbért, amit néhány nap múlva, júniusban kap meg. Kórházunkban évek óta úgy van – az érdekvédelmi szervezetek jóváhagyásával -, hogy a mozgóbér a tárgyhót követő második hónapban jelenik meg az elszámolásban. Így az említett kollégánk a júniusi utalással a májusi alapbér és az április hónapban, a COVID-osztályon ledolgozott órák után bruttó 624.000 forintra számíthat, tehát nettó 415.000 forintot kap kézhez.
 
Amióta kórházunk bekapcsolódott a COVID-betegek ellátásába, intézményi hatáskörben biztosítottuk a magas kockázatú ellátóhelyeken dolgozó kollégáink kiemelt anyagi megbecsülését. Minden kollégánk részére, akik az izolációs vagy karantén osztályokon zajló munkában részt vettek, az ott teljesített órákat 180 százalékos emelt szorzóval számoltuk el március és április hónapban is. Akik pedig két hét karanténban voltak, azok benyújtották táppénz kiegészítési igényüket, hogy az eddig átutalt 60 százalék helyett teljes, 100 százalékos táppénzt kapjanak.”

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2020. május 23. 19:47
Egy hónapja meg egy rezidens halt éhen
realista
2020. május 23. 13:04
Az tényleg komoly cáfolat, amikor egy állítással ígéreteket állítanak szembe.
istvanpeter
2020. május 23. 12:23
Szervezett mocskos hazugságról van itten szó, amit a propaganda és információs terrorhálózat produkál.
pitypang1125
2020. május 23. 10:40
Egyben ez legyen az ápoló végkielégítése is, mert valótlan állításaival telekürtölte a sajtót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!