MSZP: Ne hazudozzatok, hanem dolgozzatok!

2020. május 04. 12:34

A kormány gazdaságvédelmi akciótervét népszerűsítő plakátkampányát bírálták az MSZP vezetői.

2020. május 04. 12:34

A szocialisták szerint amikor a Fidesznek nem megy a kormányzás, hazug plakátokkal rakja tele az országot, plakátokra van pénze, az emberekre nincs. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azon véleményét hangoztatta, miközben a járványnak brutális gazdasági és társadalmi hatásai vannak, a kormány semmi mással nincs elfoglalva, minthogy önmagát népszerűsítse. A plakátkampányra fordított rengeteg pénzből nagyon sok magyar embernek lehetne segíteni. A kormánynak hazug propagandára van pénze, az emberekre azonban nincs – tette hozzá.

Az MSZP épp csak örök életet nem követel

Elmondta, a kampány elfedi az igazságot, ezért az MSZP „Petíció az emberek védelme érdekében” címmel aláírásgyűjtési akcióba kezd. Tóth Bertalan közölte, az online petícióban követelik a tömeges tesztelés elindítását, az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozók béremelését, a munkanélküli ellátás időtartamának 9 hónapra, összegének nettó 100 ezer forintra emelését. Továbbá követelik a családi pótlék, a gyes, a gyet és az anyasági támogatás megduplázását, azt, hogy 2020-ra 6,5 százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat, a nyugdíjkiegészítést pedig most fizessék ki. Azt is szeretnék, hogy az átlag alatti nyugdíjat kapóknak adjanak egyszeri 20 ezer forintos juttatást – sorolta azt, miről szól az aláírásgyűjtésük.

Az ellenzéki politikus elmondta, azt is követelik, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól az állam vállalja át a bérek és járulékok 80 százalékát, valamint hogy a magyar családok három hónapon keresztül az átlagfogyasztásig ne fizessenek az áramért, a gázért és a távhőért. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke szerint ha Fidesz nem boldogul a kormányzással, akkor hazug kommunikációt folytat, hazug plakátokkal rakja tele az országot. Jelezte, a kijárási korlátozás szabályait betartva, egészségügyi sétái során „a hazugságplakátokra” felragasztja az alábbi feliratot: „Ne kampányoljatok, hanem kormányozzatok! Ne hazudozzatok, hanem dolgozzatok! Ne propagandára, hanem az emberek védelmére költsetek!

(MTI)

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. május 06. 19:31
Amit most követeltek annak a negyedét sem adtátok amikor Ti voltatok. Utolsó szarházi vagy a többi komcsival együtt.
zolizolizoltan
2020. május 05. 12:20
A kormányapparátus tele van csókos, használhatatlan emberekkel, ráadásul lusták is. A járvány idején ez jött a felszínre, ami eddig rejtve volt a lakosság előtt.
Vakfolt
2020. május 05. 10:20
Tóth Bertalan, Tóth Bertalan.. nem ugrik be, hogy ki ez. Csinált már ez valami hasznosat? Nem rémlik.
youngboy
2020. május 04. 20:48
Igen MSzP, ne hazudozzatok! (Hogy munkára is képesek lennétek-e, kétséges.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!