DK: Ingyenes tesztet az egészségügyi ellátásra váróknak!

2020. május 05. 15:30

László Imre online sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte azt, hogy nem történt meg az egészségügy újraindítása.

2020. május 05. 15:30

Az egészségügyi intézmények tényleges újranyitását, az ellátásra várók ingyenes koronavírus-tesztelését sürgette keddi online sajtótájékoztatóján László Imre, Újbuda polgármestere, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: az utóbbi két napban sokan nem tudtak bejutni a rendelésekre. Ezért azt követelte, hogy a kormány hajtsa végre az ágazat tényleges újraindítását, felháborítónak nevezve, hogy ez nem történt meg. „Nagyon veszélyes, hogy a kormányzásképtelenség már az egészségügy újranyitása körül is káoszt és fejetlenséget eredményezett, és ezzel emberéletek ezreit sodorhatja veszélybe” – fogalmazott László Imre, aki szerint a magyar egészségügy továbbra is tetszhalott állapotban van, mert a kormány nem végzi el alapvető feladatait.

Szerinte a kormánynak mindeddig nem sikerült az egészségügyben dolgozókat elegendő védőfelszereléshez juttatnia, de hiányos a kötelező vírusteszt szabályozása is.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magnólia
2020. május 05. 16:32
"..az utóbbi két napban sokan nem tudtak bejutni a rendelésekre." Szombat reggel óta ott ültek a telefon előtt és időpontot foglaltak? Vagy csak úgy blindre odamenetek, annak ellenére, hogy szájbarágóan lett elmondva, mit kell tenni. Ennyi értelmetlen ember van, akinek szombat-vasárnap derült ki, hogy neki hétfőn azonnal orvos kell? Nos akkor minden a legnagyobb rendben, hogy a házi orvosok ilyen jól betudták osztani az óránkénti négy beteget. Vagy ami még inkább lehetséges, hogy ez az orvos hazudik.
nyugalom
2020. május 05. 16:24
Ez az eroszakos durva pofa egy alorvos,
nyugalom
2020. május 05. 16:23
Az ellenzek szellemi szinvonalat kellene tesztelni!
balbako_
2020. május 05. 16:22
Ez orvos? Isten irgalmazzon a pácienseinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!