Rémhírterjesztés miatt fogtak el egy férfit Pécsen

2020. április 17. 10:28

Azt híresztelte, hogy a koronavírus-járvány „csupán egy titkos hatalomátvétel részét” képezi.

2020. április 17. 10:28

A koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztése miatt fogtak el és hallgattak ki egy férfit Pécsen – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n. Azt írták, a 44 éves pécsi férfi a „nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő” nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket tett közzé csaknem egy hónapon át az egyik legnagyobb közösségi oldalon.

A posztokban azt híresztelte, hogy a koronavírus-járvány „csupán egy titkos hatalomátvétel részét” képezi, ennek „bizonyítására” pedig hamis internetes videókat osztott meg és a profilján megjelent hozzászólásaiban elferdítette a hírek tényleges tartalmát. A rendőrök a házkutatás során informatikai eszközöket foglaltak le. A férfit rémhírterjesztés miatt csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2020. április 19. 18:39
A közmédiások tömegeit mikor hallgatják ki ezügyben?
3M..
2020. április 17. 21:42
1945 után a hatalom azt tolerálta, ha a Szovjet Hadsereg, a Magyar Királyi Haderő általi elsöprését, felszabadításnak élte meg és annak is nevezte, egész 1989-ig. A mai hatalom azt várja el tőlünk, hogy az M1-en propagált, általuk közölt híreket se kérdőjelezzük meg? Én már rég nem nézek kormányzati adókat, mert dezinformál. A helyreigazítások száma, az ellenzéket igazolja. Akkor tisztázzuk őszintén azt, hogy milyen rendszerben élünk. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
tevevanegypupu
2020. április 17. 13:42
Tán a két Momentumos EU-s képviselőt és a Gyurcsány-Dobrev párost is lehetne..de Bangóné is sorban áll..Tordai, Szabó Tímea..
kisgul
2020. április 17. 13:34
Szegény Tóth Zoltán, hát ezért nem lehet olvasni a kommentjeit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!