PS: Puhára esett az őszödi beszédért lelkesedő, gyurcsányista bíró

2020. április 08. 08:19

Cserni János a Fővárosi Ítélőtáblán folytatja büntetőbíróként – írja a Pesti Srácok.

2020. április 08. 08:19

„Van egy jó meg egy rossz hírünk. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a napokban megszabadult Cserni János bírótól, aki Gyurcsány Ferenc melletti kiállásával, szélsőségesen balliberális politikai megnyilatkozásaival és jobboldali közszereplőkkel szembeni elfogult ítéleteivel szerzett magának kétes hírnevet. Ám a búcsú nem végleges: a Fővárosi Ítélőtáblán folytatja büntetőbíróként, így félő, hogy a hozzá kerülő, politikai kötődésű ügyekben – ahogy korábban – elfogult ítéleteket hoz majd” – írja a Pesti Srácok.

 A portál szerint Csernit  ugyanis „nemcsak a Révész Máriuszt gúnyoló cikke miatt marasztalták el. Jelleméről sokat elárul, hogy 2006 őszén nyílt levélben bírálta Sólyom László köztársasági elnököt. Emiatt 2007-ben írásbeli figyelmeztetést kapott. Az állásfoglalásban azt nehezményezték, hogy az akkori államfő az őszödi beszéddel kapcsolatban morális fenntartásait hangoztatta. Cserniék levele Gyurcsány Ferenc melletti kiállásként hatott. Utóbb az Országos Bírói Etikai Tanács is elítélte, hogy egy bíró politikai érveket tartalmazó, állami vezetőt bíráló nyílt levelet ír alá. A tanács szerint ez etikátlan, és kiemelték: a bírói etikai kódex szerint a bírák politikai tevékenységet nem folytathatnak.”

Hozzáteszik: „ez az a Cserni János, aki tehát mostantól a Fővárosi Ítélőtáblán tevékenykedik majd büntetőbíróként. Ami – eddigi munkásságából kiindulva – tovább növelheti majd a politikai kötődésű ügyekben egyre gyakoribb, a nemzeti oldal kárára elfogult ítéletek számát.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2020. április 08. 11:03
Tombol a diktatúra felebarátaim.
Mich
2020. április 08. 10:51
Egy bolsi bíró és véresszájú propagandista! Már rég el kellett volna zavarni!
szajnyalogatoviktor
2020. április 08. 10:43
remelem cserni szarra pereli a pedofilsracok.hu-t
Kristály
2020. április 08. 10:33
Ehez a faszihóz hozzánőtt ez bírói állás 2 hiba és mehet, ez lenne a demokrácia ?? Az ország azért nem az anyukája konyhája hogy rotyog a leves és közben odahúzok egy gyógykokit és pont , nem a hibás gyereknek .Egy magán cégnél a tulaj rossz döntései meg is semmisítheti a céget , de az Ő döntései neki ,soha nem fognak kárt hozni az Ő cégének, sőt még hála jön és mikor jön hála mikor nem tiszta a dolog. Megkérdőjeleződik a Demokrácia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!