Felülírnák a városligeti változtatási tilalmat

2020. április 01. 12:41

Semjén Zsolt törvénytervezete többek között arra is kitér, hogy eltörölné a Városliget főváros által elrendelt változtatási tilamát. , amely alapján számos jogszabály módosítását tervezi a kormány a veszélyhelyzetben.

2020. április 01. 12:41

A Semjén Zsolt által benyújtott tervezet amellett, hogy visszavonná a polgármesterek képviselő-testületek nélküli önálló döntési jogát a veszélyhelyzet idejére, a 42-es számú paragrafusával egy egészen más témájú javaslatot is megfogalmaz.

Ez úgy módosítaná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló 2013. évi CCXLII. törvényt, hogy eltörölné a főváros által nemrég a területre hozott változtatási tilalmat. A tervezet kimondja, hogy a városligeti ingatlanokon megvalósuló beruházások a jövőben kiemelten közérdekű beruházásnak minősülnek, ezeknél az ingatlanoknál a változtatási tilalom nem alkalmazható.

A fővárosi önkormányzat idén februárban hozott döntést arról, hogy változtatási tilalmat rendel el a Városliget területére a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) tervezett módosításának elfogadásáig. A VÉSZ-módosítás célja az lenne, hogy a főváros megakadályozzon a Városligetben olyan beruházásokat, amelyek a kivitelezése még nem kezdődött el – többek között az Új Nemzeti Galéria megépítését. 

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. április 02. 15:16
Sorry, véletlenül kétszer írtam a "követően"-t
BőröndÖdön
2020. április 01. 20:42
Undorító pártállam...köszi,fidesz!
belpestilibsi
2020. április 01. 19:14
KURVA ANYÁTOKAT!
toef36
2020. április 01. 17:54
Úgy látszik, a fővárosi vezetés a szubkultúrát kedveli! Gy. Németh és körei...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!