Orbán: A Jobbik olvadásnak indult, mint a jéghegy

2020. március 02. 14:12

Kemény szópárbajra került sor a miniszterelnök és a Jobbik elnöke között.

2020. március 02. 14:12

Hétfőn az azonnali kérdésekkel folytatódott az Országgyűlés munkája. Elsőként Jakab Péter intézett heves kirohanást Orbán Viktor ellen. A Jobbik elnöke felszólalása elején megjegyezte: a miniszterelnök évértékelője olyan, mint a vagyonnyilatkozata, nem tartalmaz sok valóságot. Jakab szerint inkább Svájcra illik az az országleírás, amit Orbán adott az évértékelőjében, Magyarország viszont az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa az ellenzéki vezető véleménye szerint.

A sas szálljon le, és nézze meg, hogy élnek a verebek” – utalt Jakab Orbán három héttel ezelőtti Facebook-bejegyzésére. Válaszában a miniszterelnök leszögezte: nem kíván reagálni a személyes sértegetésekre.

Én arról az országról beszéltem, amelyik 2010-ben csődbe jutott. Ha oldalra néz, látja kik vittték csődbe” – tette hozzá Orbán Viktor. A klímaválság elérte a Jobbikot, olvadásnak indult, mint a jéghegy – szúrt oda a miniszterelnök, aki arra kérte Jakabot, hogy „kapják össze magukat, amíg nem késő”.

A dunaújvárosi jéghegynél léket kapott a fideszes Titanic – reagált a miniszterelnök szavaira Jakab. Orbán viszontválaszában kifejtette, a dunaújvárosi sikert a közös ellenzéki összefogás érte el, majd idézett Jakab azon mondataiból, amelyek az ellenzéki együttműködés kényelmetlenségéről szóltak. „Ne felejtse el lekapcsolni a villanyt” – zárta válaszát a miniszterelnök.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. március 09. 19:53
Pardon miniszterelnök úr! Talán olvadásnak indult, mint a jégkocka...
Menhetten
2020. március 03. 10:14
A hívei tényleg ezt várják egy országért felelős miniszterelnöktől?
Coccothraustes
2020. március 03. 06:10
Az utolsó sötét harmadik világbeli országban különbül viselkednek és öltöznek mint Jákób, a miskolci proli Műbőr retro zsekit a cigányok hordanak.
zakar zoltán béla
2020. március 02. 22:24
Nervous breakdown bébik= ellenzék!/MIMI MIMM MIMM...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!