Önkéntes karantén, vásárlás, házhozszállítás? – Ezeket érdemes tudni!

2020. március 25. 14:08

Az önkéntes karantén azt jelenti, hogy tényleg nem megyünk sehova – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

2020. március 25. 14:08

A koronavírus kapcsán felmerült praktikus kérdésekre adott választ a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra a többi között elmondta: az önkéntes karantént mindenkinek érdemes lenne tartania, de kiemelten fontos az idősebb korosztálynak és a külföldről hazaérkezőknek. 

 – hangsúlyozta a kormányszóvivő. A koronavírus terjedésének megfékezéséhez mindannyiunkra szüksége van, ezért – akinek lehetősége van – nem csak az otthonmaradással, de néhány egyszerű szabály betartásával is sokat tehet – mondta el Szentkirályi Alexandra.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huanito
2020. március 26. 19:27
Miskolcon egy kereskedelmi cég sem szállít élelmiszert házhoz (TESCO, SPAR, AUCHAN? ALDI, LIDL stb). Nem csak most, hanem eddig sem. Jelenleg egyetlen kis családi vállalkozás (Comfort Bolt) vállal meglepően széles választékkal online megrendeléseket.
zsoltkom2
2020. március 25. 23:30
"Félre kellene tenni az előítéleteket meg a rövidtávú politikai hasznot." "Ha nem jogilag, hanem politikailag nézzük a dolgot, akkor a kormánynak abban kétségtelenül igaza van, hogy ilyen felhatalmazással sokkal egyszerűbb lenne kormányozni, hiszen a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségével a vészhelyzeti rendeletek hatályának meghosszabbítása csak formaság. Ráadásul az is elképzelhető, hogy a járványhelyzet miatt a parlamentnek kockázatos lesz összeülnie a jövőben. Ezt a rizikót azonban a házszabály módosításával és az online ülésezés szabályainak lefektetésével ki tudnák küszöbölni, ha legalább a demokratikus parlamenti kontroll látszata fontos lenne. Már maga a felhatalmazási törvény is megmutatja, hogy ez nem lehetetlen, pont ez a törvény írja elő, hogy az Alkotmánybíróság online is ülésezhet. Ezen felül a Fidesz és médiabirodalma hiába harsogja tele most azzal az országot, hogy az ellenzék a magyarok életére tört, hogy nem támogatta a házszabálytól való eltérést (ez négyötödös parlamenti többséget igényel, tehát nem elég hozzá a Fidesz és a KDNP) a felhatalmazási törvény sürgősségi tárgyalásához, valójában a kormány volt az, aki nem készítette elő megfelelően a veszélyhelyzet kihirdetését. Hiszen az alkotmányban lévő 15 napos hatályvesztés a kormány számára sem újdonság,Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter például az alkotmány egyik fő szövegezője volt. Ha tehát a kormánynak valóban fontos lett volna, hogy a határzárról vagy az iskolák bezárásáról szóló rendeletei ne veszítsék hatályukat a kihirdetésük után 15 nappal, akkor már a rendeletek kihirdetése után benyújthatta volna a felhatalmazási törvényt, vagy valami ahhoz hasonló javaslatot. Ebben az esetben nem kellett volna eltérni ehhez a házszabálytól, és fideszes többség egyedül is vígan megszavazhatta volna a felhatalmazást megadó határozatokat, nem lett volna ehhez szükségük egyetlen ellenzéki szavazatra sem." https://bit.ly/2Uz9dSl
Hattori
2020. március 25. 20:11
nagyon helyes és okos nő!
zsoltkom2
2020. március 25. 18:25
Láttad a határidőket. Akkor mi a rosszmájúságod, csipkelődésed oka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!