Maszk, laptop, burgonya: ezeket vennénk a neten

2020. március 29. 18:33

Elvileg fellendülhet az online vásárlás és kiszállítás piaca, de a cégek egyelőre inkább visszaesést, vagy stagnálást tapasztalnak.

2020. március 29. 18:33
Bozzay Balázs

„Az elmúlt hetekben a Jófogáson és a Vaterán is valamelyest megváltoztak a leggyakoribb keresőszavak és a legnépszerűbb kategóriák. A Vaterán a gyűjtemény és antik, a divat, valamint a bútor és lakberendezés a három legnépszerűbb kategória, ezek nem változtak a járvány idején sem. Viszont a korábbi számaihoz képest sokkal népszerűbb lett az

  • egészség és szépségápolás (a maszk és a fertőtlenítőszerek miatt),
  • az élelmiszer, háztartás és vegyiáru ( a tartós élelmiszerek és a takarítószerek miatt),
  • illetve a papírírószer, irodatechnika (a home office és az otthon tanulás miatt).

A Jófogáson a top 20 keresőszó között megjelent

  • a harmadik helyen a maszk, vagy szájmaszk 168 000 alkalommal,
  • a negyedik helyen a laptop 98 000 alkalommal (ez korábban is benne volt a top 20-ban, de ahhoz képest közel 40%-os az emelkedés)
  • és a burgonya is 46 000 alkalommal.”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rábai
2020. március 30. 14:08
Az említett árúk utáni online kereslet időleges visszaesése magától érthetődő, foglalkozni sem érdemes vele, nem cikket irni róla. Amiről viszont szót sem ejt a szerző, az a nagy áruház láncok online élelmiszer rendelési rendszerének lefagyása, amire viszont a karantén időszakban óriási szükség lenne. Ezt nem lefagyasztani, hanem bővíteni kellene, amire láthatón semmi kedvük a nagyoknak, holott ennek erő és szköz feltételei adottak /Sok munkanélkül maradt fiatal, alacsony üzemanyag árak, kiterjedt net, telefon hálózat, stb/. De miért is lenne, ha a haszon amúgy is rendesen nőtt a fokozott felvásárlások miatt, a többi pedig e cégek esetében nem szempont.
Besenyő István
2020. március 30. 03:02
"Maszk, laptop, burgonya: ezeket vennénk a neten" Ja, és támogatnánk az indexet. Föltétlenül! :D
szemlelo
2020. március 29. 22:40
Vegyünk élelmiszert a Vaterán! Ugye milyen jó ötlet?
Menhetten
2020. március 29. 20:28
Baranyi Krisztina. A veszélyhelyzet ideje alatt a ferencvárosi önkormányzat rendkívüli pandémiás járadékot nyújt azoknak a kilencedik kerületi lakosoknak, akiknek a járvány hatásai miatt megszűnt a jövedelme.://hvg.hu/itthon/20200329_Pandemias_jaradek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!