Fónagy János: Gyurcsány Ferencék cserbenhagyták az embereket

2020. március 04. 06:59

Legalább egymillió család otthonát mentették meg azok a kormányzati döntések, amelyek 2010 után léptek életbe a devizacsapda megszüntetése érdekében – fogalmazott a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

2020. március 04. 06:59

Fónagy János a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent nyilatkozatban úgy fogalmazott: a korábbi kormányzat, Gyurcsány Ferencék „cserbenhagyták az embereket, megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját, elvették az otthonteremtési kedvezményeket, segítség nélkül hagyták az otthonteremtőket, és kockázatos devizahitelbe hajszolták a társadalmat”.

A 2010 után hozott állami intézkedések között felsorolta a forintosítást, az árfolyamgátat, a végtörlesztést, a banki elszámoltatást, a magáncsőd bevezetését és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. megalapítását. Az államtitkár elmondta, az eszközkezelő létrehozásával 2011 óta több mint 154 ezer ember menekült meg többmilliós hiteltartozásától úgy, hogy bérlőként továbbra is az otthonában maradhatott. Az érintetteknek 2019 elején nyílt lehetőségük arra, hogy – rendkívül kedvező feltételek mellett – egy összegben vagy részletfizetés útján visszavásárolhassák a bankok által korábban elvett ingatlanjaikat – közölte.

Tavaly ősszel újabb jogszabály-módosítást fogadott el a törvényhozás, egyebek mellett garantálva, hogy nem indulhat végrehajtás három évig azok ellen a családok ellen, amelyek részletekben fizetik ki egykori lakásuk, házuk kedvezményes vételárát. „Napjainkig nagyjából 32 és fél ezer érintett reagált a felkínált lehetőségre. Hatezren úgy nyilatkoztak, hogy egy összegben róják le az árat, több mint 22 ezren a részletfizetést választották, három és fél ezren pedig úgy döntöttek, hogy továbbra is bérlők maradnak” – mondta el Fónagy János.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. március 04. 09:27
A Gyurcsányi MSZP-s politika volt a legvadabb kapitalizmus Magyarország történetében!
koronaszepe
2020. március 04. 09:23
Akit piaci áron forintosítottak, az valahogy nem érzi azt, hogy megmentették volna. Persze, aki rögzített, 180 forintos árfolyamon tudott végtörleszteni, az igen.(De az meg nem szorult rá a "megmentésre")
holder
2020. március 04. 09:11
A volt MSZMP-s dicséri a másikat, de arról nem beszél, hogy 265 és 309-es árfolyamon tudták forintositani a devizahiteleket, mert ennyit romlott a forint pedig 2010 márciusában még 180 és 267 forintos árfolyamon törlesztettek a hitelesek. A forintosítással pedig - ahogy a Jegybank elismerte - több mint 260 milliárdot kaszált a másik komcsi, amit az MNB a saját alapitvanyaiba forgatott bele és "ez a pénz elveszítette közpénz-jellegét" miközben ezt azoknak kellett volna adnia, akiken nyereszkedett - a devizahiteleseken, ezzel is csökkentve az adosságaikon. A komunnista haláláig kommunista marad !
székelyszó
2020. március 04. 08:08
Gyurcsánynak 2008-ban lehetősége lett volna árfolyamgátat szabni 180 forintos euronál, de a bankszövetség akkori vezetőinek engedve nem foglalkozott a kérdéssel. ...akkor mondta Oszkó, hogy nincs ingyen ebéd...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!