Lapinformációk: Pécsen folytatódik a Szeviép-ügy

2020. február 06. 08:14

Sajtóinformációk felvetik annak a gyanúját, hogy a szegedi bíróságok nem éppen pártatlanok a szegedi önkormányzat körüli ügyekben.

2020. február 06. 08:14

A Pécsi Ítélőtáblát jelölte ki a Szeviép-ügy harmadfokú eljárására a Kúria – írta a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet csütörtökön.  Mint olvasható, a Kúria szerdai végzésével a csődbűncselekmény miatt a Szeviép-vezérek ellen a Szegedi Ítélőtáblán bűnügyi felügyelet megszüntetése kapcsán folyamatban lévő büntetőügyben a bírák elfogultsági bejelentése után az ügy elbírálásából a táblabíróságot kizárta.

A kizárással egyidejűleg a bűnügyi felügyelet megszüntetése miatt bejelentett fellebbezés elbírálására és a másodfokú felmentő ítélet elleni fellebbezés folytán a harmadfokú eljárásra a Pécsi Ítélőtáblát jelölte ki – közölte Kúria.

Ismeretes, a Pesti Srácok a közelmúltban több olyan ügyet (pl. itt és itt) hozott nyilvánosságra, amely felveti annak a gyanúját, hogy az önkormányzatnál dolgozó rokonok lévén a Szegedi Járásbíróság, illetve a Szegedi Törvényszék részrehajló azokban a perekben, amelyet többek között a Botka Lászlóhoz is köthető volt építőipari cég ügyében jelenleg is zajlanak.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Szilvi
2020. február 06. 09:09
Hát Pécsett se lesz különb. Ez egy olyan város, ahol itt akarják megtartani az ország első vidéli Pride felvonulását és ahol legalább annyi cégvezetőt kirúgtak mint Budapesten. Mit gondoltok az itteni jogászokról?
Berecskereki
2020. február 06. 09:09
Miért nem vizsgálják azokat az ügyeket, amelyekben az önkormányzat, önkormányzati dolgozók és köreik érdekeltek?
Berecskereki
2020. február 06. 08:46
Mi van a bírósági alkalmazottakkal? Mi van az esetleges korrupcióval és abban érintettekkel, (beleértve a korrumpálót is)? Miért harmadfokon, miért nem első fokon?
Nehidd El
2020. február 06. 08:20
Szeged maga a maffiaállam az államban. Rájuk gondolhatott Magyar Bálint, amikor bevezette ezt a kifejezést a köztudatba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!