Jövőre nyílik meg a Magyar Zene Háza

2020. február 04. 12:34

Az egykori Hungexpo irodaházak helyén egyedülálló komplexitású zenei központ jön létre – hangsúlyozta Baán László.

2020. február 04. 12:34

Elérte legmagasabb pontját a Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete, a térszint alatti terekben pedig már előrehaladott állapotban vannak a kivitelezési munkák, a Liget Budapest projekt keretében épülő intézmény így 2021 második felében megnyithatja kapuit a látogatók előtt.

Az egykori Hungexpo irodaházak helyén egyedülálló komplexitású zenei központ jön létre – hangsúlyozta az épület keddi sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Baán László elmondása szerint a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szou által tervezett, hármas funkciójú épület egyaránt szolgál majd állandó és időszaki kiállítások otthonaként, fogad be zenei eseményeket és működik zenepedagógiai központként, a zenei beavatás színtereként.

Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a szinte zéró emissziós épület fűtését 120 talajszonda, hűtését pedig távhűtés fogja biztosítani, melyet a szomszédos műjégpálya szolgáltat majd. A beruházásnak köszönhetően a Liget látogatói egy 10 ezer négyzetméteres, eddig elzárt területet kapnak vissza, melyből mintegy 2700 négyzetméteres alapterületen épül fel a Magyar Zene Háza – közölte.

(MTI)

Jelenleg a térszint felett történik a szerkezetépítés.

Jól halad az alsóbb szintek kialakítása is.

A térszint alatt folyik a szakipari munka, szerelik a gépészetet.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2020. február 04. 19:12
És ezt az épületet nem akarták az elmebeteg ballibbant, ligetvédő, karácsonyista taplók... Kivánom nekik, hogy egész életüket egy sátorban éljék le egy kutyaszaros erdő közepén...
Mich
2020. február 04. 17:31
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
fogas paduc
2020. február 04. 14:34
Majd a Kari Geri lebontatja. Hogy is mondta az Alsómolnár? ! Miért kell, hogy a zene magyar legyen?
zakar zoltán béla
2020. február 04. 13:09
2022-től Keró lesz a portáRs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!