Gulyás Gergely: Megtört emberek sorsával szembenézni soha nem könnyű

2020. február 20. 10:40

A miniszter kiemelte: az emlékezésnek mindig van tétje.

2020. február 20. 10:40

Recskkel, megtört emberek sorsával szembenézni soha nem könnyű – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten, a recski kényszermunkatábor létesítésének 70. évfordulója alkalmából rendezett tudományos ülésen.

A Nemzeti Emlékezet Bizottságának rendezvénye a Magyar Gulág megemlékezés-sorozat nyitókonferenciája is egyben. Gulyás Gergely azt mondta: a megemlékezés célja, hogy a magyar emlékezet jobban megismerje és jobban megértse a történelem egy fontos darabját, az ország megtörését, a rendszer ellenségeivel való leszámolást.

A miniszter kiemelte: az emlékezésnek mindig van tétje

Fontos, hogy a kommunista diktatúra több mint négy évtizede ne merüljön feledésbe – tette hozzá.

Az emlékezéstől is függ, hogy „minden vitánk, különbségeink ellenére megtaláljuk-e a közös pontjait a nemzeti emlékezetnek, amely összetartó erőt jelent mindenki számára” – mondta Gulyás Gergely.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. február 20. 13:09
A recski "átnevelő" tábor igen komoly bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a kommunistáknál undorítóbb, utálni valóbb emberfajta talán nincs is! (bár a mostani liberálisok már közelítik őket)
Emmanuel Goldstein
2020. február 20. 11:13
A történelmi események értelmezése nem a politikusok feladata, hanem a történészeké.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!