Tiszta Győrt szeretne az ellenzéki polgármesterjelölt

2020. január 08. 14:31

Ingyen palackpréssel és zöldrendszámos hivatali autóval kampányol Pollreisz Balázs.

2020. január 08. 14:31

Tiszta város, tiszta jövő mottóval programot hirdetett az összellenzéki, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP által is támogatott polgármesterjelölt szerdán Győrben. Pollreisz Balázs sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a programot a győri ellenzéki pártokkal és civilekkel közösen írták, célja pedig a január 26-ai választás legfontosabb üzenete, az, hogy Győr legyen újra „a becsület városa”.

Az összellenzéki jelölt azt mondta, megválasztása esetén egyik első intézkedése az lesz, hogy a Transparency International Magyarországgal átvizsgálják az önkormányzat és cégei által kötött szerződéseket, emellett rendeletbe foglalják a K-Monitor, a Transparency International Magyarország és az atlatszo.hu oldal által készített „Ez a minimum! - Az önkormányzatokban” című hatpontos átláthatósági javaslatot.

Olyan várost szeretnének – folytatta Pollreisz Balázs –, ahol tiszta a levegő, ezért egyebek mellett bejelentenék Győrben a klímavészhelyzetet és moratóriumot hirdetnének a zöldterületek csökkentésére. Sárás városrészben befejeznék a csatornahálózat építését a győri ivóvízbázis védelme érdekében, a két légszennyezettség-mérő állomás mellé még négyet telepítenének, a dízelüzemű városi buszokat környezetbarátabbra cserélnék – sorolta, és ígéretet tett arra is, hogy polgármesterként zöldrendszámos autót használna.

Jön a győri BKK

A közlekedési helyzet javítása érdekében olyan szolgáltató- vagy szolgáltatást megrendelő központot hoznának létre, amely a város összes, a közösséget érintő közlekedési módozatát kezeli, valamint iskolabuszrendszert vezetnének be, amivel a reggeli és délutáni dugók mértékét lehetne csökkenteni – mondta. Pollreisz Balázs ígérete szerint ciklusa végére minden győri középiskola minden városrészből biztonságos kerékpárúton lesz megközelíthető.

A további programelemek között szerepel, hogy – egyebek mellett – felülvizsgálnák a hulladékszállítási rendszert, minden hulladékszállítási szerződéssel rendelkező győri háztartás ingyen kapna egy palackprést. Olyan stratégiát is kidolgozna az önkormányzat a Széchenyi István Egyetemmel, amelyben azt vizsgálják, hogy az autóiparon kívül milyen más iparággal gazdagodhatna a megyeszékhely – közölte. Gazdaságbiztonsági alapot hoznának létre – közölte –, amelyből egy esetleges válság esetén a győri munkavállalókat és cégeket lehetne támogatni, az önkormányzati dolgozóknak pedig olyan bérkiegészítést vezetnének be, amellyel meg lehetne tartani a munkavállalókat, és újra életre hívnák az érdekegyeztető tanácsot.

Ingyen CT-vizsgálat a győrieknek

Bővítenék az ifjúsági garzonok és nyugdíjasházak hozzáférési lehetőségeit, kilakoltatási moratóriumot vezetnének be, bérlakásépítési programot indítanának – ismertette az ellenzéki politikus. CT- és MR-diagnosztikai központot alakítanának ki, amelyben a győrieket ingyen vizsgálják, emellett a 65 évesnél idősebb lakosok minden decemberben tízezer forintot kapnának a várostól – tette hozzá. Pollreisz Balázs hangoztatta, hogy a cél egy európai, fenntartható módon fejlődő zöld város kialakítása.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. január 09. 15:06
Egyébként a pollreiszt pár éve kitüntette a borkai, olyan végezte a dolgát gyárvárosban. Ez is bizonyítja, milyen jó polgármester lenne.
Aerion
2020. január 09. 15:03
Most nézzük a pollreiszt. Ő állítólag emeszpés. De mit is nyilatkozott nemrég? Megválasztása után egyik első döntése az lenne, hogy a város összes szerződését független, civil jogvédő szervezettel vizsgáltatná át, így világossá válna a gazdasági és politikai helyzet. De vajon ki lehet annyi megbízható és független, aki egy ilyen fontos feladatot el tudna végezni? Csabika, szerinted?
Aerion
2020. január 09. 14:59
Szóval a pollreisz a jelölt. De miért nem indult el vajon timike? Azt olvastam, azért, mert beteg szegény. Egészségügyi állapota ezt nem teszi lehetővé, jelen pillanatban is folyamatosan orvosi vizsgálatokra járt. De ha októberben megválasztották volna, akkor is így lenne, nem? De akkor ki vezetné a várost? Szerinted, klárika?
Aerion
2020. január 09. 13:09
Bármit megígérhet a pasas, nincs többsége a közgyűlésben, tehát semmit sem kell tenni a megígértek betartása miatt. Nagyon fantáziátlan ez alak. Miért nem ígéri meg, hogy ingyenes lesz a tömegközlekedés Győrben? Miért nem ígéri meg, hogy minden győri nyugdíjas havi százezer forintot kap az önkormányzattól nyugdíjkompenzáció révén? Azt miért nem ígéri meg, hogy minden győri család gyerekenként garantáltan kap havi ötvenezer forintot, gyermeknevelési kiegészítés címén? Azt miért nem, hogy ingyen építenek lakás a fiataloknak? Stb-stb. Egyetlen ígéretét sem kell betartania, csak rámutatnia a kormánypártiakra, hogy miattuk nincsenek mindezek, mert a rohadt állatok egyetlen célja a győriek kizsákmányolása, a lopás, a kokainozás, a kurvázás, és egyébként is mind akasztófáravaló. Úgyhogy a végén még meg kellene spékelnie egy ígérettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!