Kocsis-Cake: Elfogadhatatlan, hogy lehazaárulóznak azért, mert a kormányt kritizáljuk

2020. január 19. 15:52

A hatoscsatorna egyik műsorában ült le egymással beszélgetni a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Pesti Srácok újságírójával, aki szerint nehéz a Párbeszéd kapcsán beszélni a hazaszeretetről.

2020. január 19. 15:52

A műsor elején Jurák Kata kijelentette: szerinte attól mert valaki kitűzi a magyar zászlót, még nem lesz magyar. „Ha azt mondja ki, hogy magyar vagyok, de a tettei nem ezt mutatják, az nem magyar. A magyarság az összetartozás érzése, azt gondolom” – hangsúlyozta ki a Pesti Srácok munkatársa. „Nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy magyar vagyok de közben olyan dolgokat támogatok, ami a magyarság ellen szól.”

Egy műsorvezetői kérdésre, miszerint Kocsis-Cake Olivio magyar-e, a politikus úgy felelt: „Természetesen”. Majd kifejtette: szerinte aki szereti ezt a kultúrát, magyarul beszél, és akit a környezete annak tart, az magyar. A környezet alatt nem egyes jobboldali újságírókat ért – tette hozzá. Szerinte amit Jurák Kata magyar- vagy nemzetellenesnek tart, azok szubjektív dolgok. „Ezáltal minősíteni valakit, hogy nem magyar, és hogy nemzet- és hazaáruló, szerintem egyáltalán nem szerencsés” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Jurák Kata szerint viszont a politikus párttársai azok, akik miatt nem beszélhetnek úgy a Párbeszédről mint olyan pártról, akik Magyarországért tevékenykednének. „Hány feljelentést tettek Magyarország ellen, hogyan és miként szövetkeztek egy olyan párttal, és nem határolódtak el attól, hogy a magyar jelölt ellenében szlovák vagy román jelöltet támogassanak” – olvasta párttársa fejére Jávor Benedek tevékenységét is az újságíró. Kocsis-Cake válaszában kijelentette: elfogadhatatlan, hogy véleménykülönbség alapján valakire ráfogjuk, hogy nem magyar. Ugyanígy elfogadhatatlan szerinte az Orbán-kormány elmúlt 9 éve sok tekintetben, és ezt kritizálják, nem az országot. Elhíresült kijelentésével kapcsolatban, miszerint együtt ünnepelné Trianont a románokkal, azt mondta: ez a jobboldali sajtó „fake news”-a, ő ugyanis csak a tájékoztatásba való bevonást javasolta. Szerinte politikai szólam a kormányoldalról az, hogy hazaáruló a Párbeszéd.

A beszélgetésben még szó esett az ellenzéki listázásokról is: Kocsis-Cake a Pesti Srácok szerint kitérő választ adott, ugyanis megfogalmazása szerint „mindkét oldalon” „szerencsétlen minősítések” vannak, de ennek ellenére szerinte arra kell törekedni, hogy megértsék egymást. Jurák Kata szerint viszont akkora a különbség a baloldal és a nemzeti oldal között, hogy közös nevező híján nem lehet nemzeti minimumról beszélni.

(Mandiner)

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 12:49
M︆o︆︆︆︆o︆X︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
reepurneu
2020. január 21. 06:43
M︆o︆︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆n︆︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:44
M︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆.︆︆n︆︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:46
M︆o︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆.︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!