Elment az egyik ködlovag: elhunyt Philipp Tibor, egykori demokratikus ellenzéki

2020. január 19. 14:25

Az egykori Inconnu-csoport és a demokratikus ellenzék meghatározó alakja 2020. január 18-án hunyt el – közölte vasárnap a hvg.hu.

2020. január 19. 14:25

A portál szerint Philipp – aki egy Krassó György sógora is volt – halálhírét Kőszeg Ferenc, aki maga is a szocializmus ellenzékének tagja volt, Facebook-oldalán osztotta meg. Mint írja, Philipp „1989-90-ben számos fényképet készített Krassó akcióiról. Az ő Nádor utcai lakásában rendeztük meg 1988. július 19 és 27-e között a tiltakozó éhségsztrájkot, az utazási korlátozások ellen. Tudomásom szerint ez volt az első, a demokratikus ellenzék által kezdeményezett akció, amelyről a hivatalos sajtó nem rendőri hírként, hanem politikai eseményként adott hírt.” Az általa közreadott fotón balszélen látható, szemüvegben, és fekete szakállban.

A Pesti Srácokban Mező Gábor írt nekrológot, ebből kiderül, hogy Philipp segített anno kifaragni a 301 kopjafát, valamint hogy ugyan a Beszélő-kör közelében volt, azonban Krassóval egyetemben „valódi rendszerváltást” szeretett volna, és ezért – megfogalmazása szerint – teljes mértékben ki lett szorítva a hatalomból.

(Mandiner)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepurneu
2020. január 21. 06:09
M︆︆︆︆︆o︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:10
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:07
M︆︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆︆X︆i︆︆.︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
tindentnet
2020. január 20. 15:07
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!