Az Európai Konzervatívok és Reformerek készek egy új mozgalom megalapítására a Fidesszel és a Ligával

2020. január 24. 10:30

Jobboldali szövetségesek.

2020. január 24. 10:30

Tökéletes az egyetértés a Fidesz és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport között” – válaszolta Raffaele Fitto, a jobboldali európai parlamenti frakció társelnöke szerdán újságíróknak Brüsszelben, amikor arról érdeklődtek, elképzelhetőnek tartja-e az Orbán Viktor kormányfővel és pártjával való együttműködést – számolt be a Magyar Hírlap.

Egyértelmű, hogy készen állunk a küldöttségekkel való tárgyalásokra az Európai Parlamentben, hiszen már most számos témában egy hullámhosszon vagyunk” – mondta Fitto, felidézve, hogy pártja, az Olasz Testvérek elnökének, Giorgia Meloninak a meghívására tavaly szeptemberben Orbán az FdI hagyományos pártünnepsége, az Atreju vendége volt Rómában.

Fitto hangsúlyozta, nyitott egy új, jobboldali erőket tömörítő politikai mozgalom létrehozására Orbánnal és Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével.

Sok témában már most is együttműködünk, és tökéletes egyetértésben vagyunk az Identitás és Demokrácia csoporttal is, amelyben a Liga van” – hangsúlyozta. Fitto hozzátette, egy lehetséges új együttműködéssel kapcsolatban elvárásuk, hogy hatékonyan működhessenek, álláspontjuk mellett pedig következetesen kitartsanak az Európai Parlamentben. „Meglátjuk, hogyan alakulnak az elkövetkező hónapok” – tette hozzá.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2020. január 25. 18:18
Értettem. Amúgy jobbos szavazó vagyok. Ezek nem közösségek, hanem politikai érdekszövetségek. Amíg van érdek, együtt maradnak. Az elveket mindenki megtartja otthonra. Az elnevezés nem ellentmondás. Értelmezze még egyszer! Az pont helyén van.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. január 24. 14:00
Kapós a Fidesz.
holder
2020. január 24. 12:58
A Néppárt elvei eltávolodtak a Fideszétől, viszont :"Tökéletes az egyetértés a Fidesz és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport között” Az ECR egyik pártja a SaS. "A Szabadság és Szolidaritás (szlovákul Sloboda a Solidarita, SaS) egy klasszikus liberális politikai párt Szlovákiában. 2009-ben alapították, vezetője az alapító Richard Sulík közgazdász. A pénzügyi konzervativizmuson túl a párt szociálisan liberális, beleértve az egyéni szabadságjogokat, a drogtörvényeket és az azonos neműek házasságát." Hova is ül be a Fidesz és milyen értékrenddel azonosul ?
catalina9
2020. január 24. 11:58
Az Európai Konzervatívok és Reformerek készek egy új mozgalom megalapítására a Fidesszel és a Ligával" Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!