Baltával verte le a miniszobrot a Mi Hazánk politikusa

2019. november 26. 07:44

Közleményben tudatta a párt, hogy eltüntetik Kolodko Mihály usánkát ábrázoló szobrát.

2019. november 26. 07:44

A Mi Hazánk Mozgalom közleményben jelentette be, hogy eltüntetik az Ungváron született Kolodko Mihály usánkát ábrázoló miniszobrát a Szabadság térről, mint fogalmaztak, véleményük szerint egy szovjet megszállási emlékmű is túl sok a közterületen. A tegnapi nap folyamán épp ezért dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján "eltávolította az engedély nélkül kihelyezett, usánkát ábrázoló szobrot, és azt méltó helyére juttatta" – közölte a párt. A képviselő egy balta tompa végével addig ütötte a miniszobrot, míg az le nem pattant a helyéről, majd a Dunába hajította azt a rakpartról.

Az országgyűlési képviselő akciójáról videó is készült:


Kolodko Mihálynak ugyanakkor nem ez volt az egyetlen szobra a városban, a jellemzően pici, gyakran „miniszobroknak” becézett alkotások sokfelé megtalálhatóak. Legtöbbjük ugyanakkor nem történelmi témájú, gyakran mintázza az alkotó őket mesefigurákról, így például Mekk Elekről, A nagy ho-ho-horgász Csalikukacáról  vagy a Kockásfülű Nyúlról.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
todemo
2019. november 29. 05:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
szalard
2019. november 28. 18:13
434 komcsi és ifjú KISZ-és nemtetszikelte a videót, és csak 120-nak tetszett Bezzeg ünnepeltek volna ezek a patkányok, ha Horthy-szobrot verték volna le.
siochanty
2019. november 28. 04:35
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Akitlosz
2019. november 28. 01:16
Vannak furcsa dolgok azon a Szabadság téren. Már a tér neve is nyílt provokáció. Ezért is szeretik odarakni a provokatív szobrokat. Mondjuk ebből a kerítésből rá nem jöttem volna, hogy az egy szobor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!