Magyarország nem indul a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon

2019. október 26. 16:32

A Dal című műsort megrendezik, de a győztes nem mehet Rotterdamba.

2019. október 26. 16:32

Hivatalos, hogy a rotterdami Eurovízió kimarad Magyarország számára – írja a Blikk az MTVA közleményére hivatkozva.

A műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül – értesült a portál.

A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését is megkapja, továbbá több különdíjat is átadnak majd. Az viszont egyelőre nem világos, hogy mi az oka annak, hogy a nyertes nem mehet az Eurovízióra.

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reugrangon
2019. október 30. 21:35
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Kempelen
2019. október 28. 12:31
Szerintem a britek is emiatt léptek ki. Annak idején a Brexit népszavazás az Eurovíziós Dalfesztivál után volt nem sokkal. Egy brit számára olyan lehet a "dalfesztivál", mintha őket parodizálná mindenki: azerbajdzsánok stb. éneklik angolul a felkért svéd stb. szerző által angol mintára írt popdalt., a brit versenyzőt meg mindig leszavazták. Volt olyan, hogy 0 pontos lett egy Bonnie Tyler, ha jól emlékszem.
kata56
2019. október 28. 11:08
Eddig se kellett volna. Legalábbis az utolsó 10 évben egészen biztosan fölösleges volt.
jenggot
2019. október 28. 09:27
Szerintem is teljesen felesleges indulni az Európai foci bajnokságokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!