„Forogjanak csak a sírjukban” – üzente a jobbikos politikus az őket nem értő '56-osoknak

2019. október 24. 15:58

Így emlékezett meg Stummer János ünnepi beszédében a Corvin köz parancsnokáról.

2019. október 24. 15:58

A Corvin köz '56-os parancsnokának, Pongrátz Gergelynek az öccse, aki ugyancsak harcolt a forradalom alatt a szovjetek ellen, felszólította vasárnap a Jobbikot, hogy „ne vegyék a szájukra” testvérének a nevét – írja a 888.hu.

„A Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt! A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben. A kommunista Nagy Imre szobráért aggódó jobbikos politikusok menjenek inkább a padláslesöprő miniszter emlékhelyéhez!”

A Jobbik alakulása után nem sokkal még Pongrátz András adta át a pártnak az '56-os lyukas zászlót, bizalmát kifejezve az új politikai tömörülés felé. Véleménye feltehetően azóta megváltozott.

Az idei október 23-i jobbikos megemlékezés alkalmával a párt alelnöke, Stummer János beszédében utalt a Pongrátz család nyilatkozatára. Így fogalmazott:

Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!

Az ügyben Volner János, volt jobbikos politikus is véleményt formált. „Normális ember nem tiporja lábbal egy 14 éve eltávozott szabadságharcos emlékét és nem üzenget neki arrogánsan a síron túlra” – ítélte el Stummer megnyilvánulását.

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Szilvi
2019. november 11. 08:13
Genyó, söpredék!!!!!
néhai Ch.Pilot
2019. október 26. 19:05
Szóval aztat mondta ez a kis jólét gyerek, ez a kis kakaó rocker az '56-os hősöknek, hogy forogjanak a sírjukban? Az emlékükre tartott ünnepen? Szerintem be volt drogozva. Vagy komcsi, mert ilyet csak azok kívánnak, hiszen a barikád másik oldalán állnak. Szóval a hazáért életüket feláldozó forradalmárok forogjanak a sírjukban, ha nem úgy gondolkoznak, mint ez kis szenvedést még hírből sem ismerő töki malac? Ez a buzeráns? Ha ez a Segglik (ex-Jobbik) hivatalos álláspontja is... nos, akkor megérett a pusztulásra.
retsag
2019. október 26. 18:49
Nem azt mondtad, Jani...
kovsa
2019. október 25. 15:33
Arra vagyok kíváncsi, hogy mikor nevezik már át végre magukat BALABBIK-á. Ez már a hozzájuk illő név.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!