LMP: Bőven van még hely fáknak Budapesten

2019. szeptember 04. 11:47

Az LMP szerint 3+1 módja is lehet a faültetésnek Budapesten.

2019. szeptember 04. 11:47

A párt budapesti elnöke szerint az első lépés, ha nem vágják ki az egészséges nagy fákat, ezért szigorú favédelmi rendeletet alkotnának meg Budapesten.

Heltai László második lépésként azt jelölte meg, hogy a fővárosban csökkenteni kell a burkolt felületeket és növelni a növénytakaróval ellátott felületek arányát.

A zöldpárt szerint az új fák ültetésének harmadik módja  parkolók számának csökkentése. Ez szerintük úgy érhető el, ha a belvárost teljesen autómentessé teszik és új sétálóutcákat alakítanak ki. Úgy látják, hogy ezzel egy csapásra kevesebb autó lenne, ami kevesebb parkolóhelyet tenne szükségessé, így megint csak a zöldfelületeket lehetne növelni.

Az LMP szerint a legfontosabb dolog az utcák „fásítása”. Ezek útjában általában a közművek állnak, de a párt szerint erre a közműalagutak kialakítása lehetne a megoldás.

 

 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. szeptember 06. 00:57
Lmp-s firkász mire gondolt ,tán csak nem akasztásra ?
Korrupt Kornél
2019. szeptember 05. 09:27
a szobádban is van helye legalább nyolcnak. Idióta!
Zsolt75
2019. szeptember 04. 21:20
Figyelünk. Nem csak pofázunk. "A cél, hogy a jelenlegi 22 százalékról 27 százalékra növeljék az erdőborította terület arányát Magyarországon." " A tavaszi ültetési szezonban az állami és a magán erdőgazdálkodók 42 millió facsemetét ültettek el. Tavasszal mintegy 1400 hektár új erdőt is telepítettek jellemzően magángazdálkodók, akik a Vidékfejlesztési program támogatásával végzik a mezőgazdaságilag nem hatékonyan művelhető területek erdősítését."
balsors
2019. szeptember 04. 20:20
A parkolók számának csökkentése nagyon népszerű gondolat lesz a választó polgárok körében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!