Blokád alatt a polgári kezdeményezés

2019. szeptember 29. 08:32

A globális piac az uralma alá akarja vonni az államot.

2019. szeptember 29. 08:32
Fricz Tamás
Fricz Tamás

„Éppen ezért váltottak stratégiát: arra az elhatározásra jutottak, hogy a civil társadalmat is meg kell hódítaniuk ahhoz, hogy a nemzetállami szuverenitást végképp megtörjék. Vagyis álcivil szervezetek, álcivil NGO-k hálózatait hozzák létre azzal a céllal, hogy ezek megjelenjenek az adott célországokban, hangulatot szítsanak, megfordítsák a közvéleményt, tüntetéseket szervezzenek a szuverenista kormányok ellen – és nem utolsósorban európai polgári kezdeményezéseket indítsanak el a nekik nem tetsző országok kormányainak megbüntetése, ellehetetlenítése érdekében.

És merjük kimondani újra a nevet: a globális pénzügyi elit tagjai közül Soros György az, aki vállalta a feladatot, hogy olyan, szinte az egész világra kiterjedő civil mozgalmat és hálózatot hozzon létre hatalmas pénzügyi forrásokkal megtámogatva és folyamatosan finanszírozva, amelyik a liberális és globalista elit értékeit és céljait magáévá téve tevékenykedik a világ bármely országában, éppen ott, ahol a legnagyobb a nemzeti ellenállás. És persze »civil« módon támogatják az Európába tartó migrációt is, mert, mint tudjuk, ez is a nyílt társadalom megvalósulását segíti elő.

Így válik egy elvileg minden ízében demokratikus, sőt közvetlen demokratikus intézmény – az európai polgári kezdeményezés – manipulált, már régen nem a polgárokról, hanem a globális elitekről szóló intézménnyé. Újra bebizonyítva, hogy a demokrácia garanciája sosem egy intézmény, hanem a politikai szándék, vagyis maga az ember.

Összegezve: a globális piac az uralma alá akarja vonni az államot, legújabban pedig ehhez a harmadik szereplőt, a civil társadalmat is megpróbálja bekebelezni és az állam – a nemzetállami szuverenitás – ellen fordítani. Ez mutatkozik meg abban, hogy már az európai polgári kezdeményezés intézményét is felhasználják céljaik eléréséhez.

A világ sorsa dől el azon, hogy ez a kísérlet sikerül-e a globális elitnek.”

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ahura
2019. október 01. 15:38
"Az, hogy az akaratodat a sok-sok pénzed segítségével rátukmálhatod másokra, mert újságírókat fizethetsz meg és politikusokat, akár fegyveres zsoldosokat (netán NGO-kat). És ettől kezdve a demokrácia csak illúzió." https://orokseg.blog.hu/2018/03/27/demokracia_es_penz/full_commentlist/1#c34898036 Ugyanaz más szavakkal... HA csak azt nézzük, hány kispárt indult, normális programmal, tisztességes emberekkel - és nem jutottak semmire !!! Bezzeg az újszadesz mammonpárt momentumot betolták 5% fölé a médiájukkal, álcivileikkel, a sajnos kulturális marxisták által megszállva tartott oktatásiparral, balfelé politizáló tanarakkal!!! Igen, ebben a nagy diktatúrában liberálkomcsi tanárocskák ellenzéki tüntikére vezénylik ki a diákokat!!! :3
pemete jakab
2019. szeptember 29. 19:33
"A globális piac az uralma alá akarja vonni az államot." A Fidesz-KDNP kormány 2010 óta mennyi támogatást adott is a multiknak, beleértve az adókedvezményeket is?
istvanpeter
2019. szeptember 29. 13:59
Teljesen nyilvánvaló, hogy a világuralomra törő háttérhatalom, a nemzetközi szervezetek befolyásolása mellett, egy hatalmas világszintű diverzáns szervezetet is kiépített, amelyek legfőbb feladata a kormánypolitikák és a népakarat manipulálása és eltérítése. Egyébként, a civilség politikailag nem értelmezhető, mert a kvázi civil és no go szervezetek törvényesen nem végezhetnek politikai tevékenységet.
Robur
2019. szeptember 29. 13:24
Fricike, a politikai termék polgári kezdeményezésről beszélsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!