Megvan az önkormányzati választások időpontja

2019. július 26. 09:58

Az erről szóló nyilatkozatot a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján tették közzé. Áder János a részvételre biztat.

2019. július 26. 09:58

Október 13-ra tűzte ki az önkormányzati választásokat Áder János államfő. Az erről szóló nyilatkozatot pénteken tették közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján.

Demokráciánk erejét, stabilitását a nemzet választójoggal rendelkező polgárainak szabad és felelős akaratnyilvánítása biztosítja. Az 1990-ben megtartott első szabad választások óta minden alkotmányos feltétel adott ahhoz, hogy magunk döntsünk saját sorsunkról, a jelenünket és jövőnket meghatározó kérdésekről” – fogalmazott Áder János.

Áder jelezte: 2019 őszén a rendszerváltozás óta nyolcadik alkalommal nyílik lehetőségünk, hogy önkormányzatainkról döntsünk. Köztársasági elnökként – írta – „arra biztatom minden honfitársamat, hogy állampolgári jogával élve vegyen részt az idei önkormányzati választáson”, melynek időpontját az alaptörvény előírásaival összhangban október 13-ára tűzte ki.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2019. július 26. 11:50
azt hiszem orbannak fokoznia kell a valasztasi csalasokat, kulonosen Budapesten, ahol egy szabad valasztason mar rendesen kikapna. Ha ez meg igy is bekovetkezik, akkor bizonyara elindul a lejton a feudalis maffiaallam kormanyzo bunszervezete.
IV. Fawkes
2019. július 26. 11:20
Na akkor mától lehet kampányolni... (Akik meg eddig kampányoltak, azokat vasra verve a helyi városháza előtt mutogatni a választásig.)
Vádakat terelő Juhász 2.0
2019. július 26. 11:12
Jó van Jancsi, mo má mehetsz horgászni. Az újévi köszöntőt ne feledd!
makapaka2
2019. július 26. 11:00
Remélem, hogy az emberek többsége a józan eszére fog hallgatni, és nem a ballibbantak hazug ígérgetésére és gyűlölet szítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!