Erős állam, gyenge állam

2019. július 30. 08:20

Én nem nevetek a belgákon: az ő országuk erős ország, mert az állam vezető nélkül is működik. Magyarország pedig gyenge.

2019. július 30. 08:20
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton

„Egyesek nevetnek a belgákon, amiért több, mint 500 napja nem tudnak kormányt alakítani. Ott ugyanis nem egy párt szokta túlnyerni magát, hanem 4-6 párt köt koalíciót és ehhez idő kell. Ám a belgáknak ez nem nagy ár, hiszen az önkormányzatiság, a hivatalnoki kar és a törvények vannak olyan erősek, hogy kormány nélkül is képesek még gazdasági növekedést is elérni. Magyarországon Orbán Viktor folyton arról álmodozik, hogy mi egy erős állam vagyunk. Felteszem a kérdést, melyik Fideszes csinovnyik, melyik káderekkel feltöltött közintézmény és melyik hajbókoló helyi vazallus tudná sikeresen elvezetni Magyarországot, ha nem lenne kormány? Én nem nevetek a belgákon: az ő országuk erős ország, mert az állam vezető nélkül is működik. Magyarország pedig gyenge.”

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2019. július 31. 06:29
EU seggnyalo bunko Jobbikos.
Tehetős Totó
2019. július 30. 20:51
Hallga Helga! Nem balga a belga: de nincs - azaz nem van csak vallon, s flamand, s a nímand Maneken Pis...
Akitlosz
2019. július 30. 18:24
Felteszem a kérdést, melyik kormány tudná sikeresen elvezetni Magyarországot, ha nem ez? A Jobbik a saját pártját sem tudja sikeresen elvezetni.
Akitlosz
2019. július 30. 18:21
Csak mert Belgium működik, attól még felesleges. Vallónia Franciaország. Flandria Hollandia. Ami még marad az pedig Németország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!