BM: Ne hivatkozzon az ellenzék a rendőrségre „kampányszlogenjeiben”!

2019. április 08. 19:33

A Belügyminisztérium szerint a rendőrség tudja és teszi a dolgát.

2019. április 08. 19:33

A Belügyminisztérium felszólította az ellenzéket, hogy „kampányszlogenjeikben” mellőzzék „a rendőrségre való hivatkozást”, és „támogassák a rendőrség pártpolitikától mentes arculatának megtartását”.

A tárca az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az MSZP-Párbeszéd felszólította a belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt: adjon ki állásfoglalást annak érdekében, hogy a rendőrök ne „vegzálják” aláírást gyűjtő aktivistáikat.

A Belügyminisztérium válaszul azt írta: „a rendőrségen bizonyosan nem kell rendet tenni”, a rendőrség tudja és teszi a dolgát.

A hatályos jogszabályok és a Belügyminisztérium „ellentmondást nem tűrő elvárásai szerint” Magyarország rendőrsége „pártbefolyástól mentesen látja el feladatait”. Így készült fel az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választási kampányára is – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fokhagymakocka
2019. április 08. 23:11
A miniszterelnök-jelölt arra szólította Áder Jánost, hogy "meg ne próbálkozzon azzal, hogy ha Orbán Viktor elveszíti a parlamenti többségét, (...) mégis őt bízza meg a kormányalakítással, hiszen pontosan tudjuk, hogy nincs olyan ellenzéki párt, amely ezzel a bandával, a Fidesszel kormányozni akarna". Az MSZP-Párbeszéd felszólította a belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt: adjon ki állásfoglalást annak érdekében, hogy a rendőrök ne „vegzálják” aláírást gyűjtő aktivistáikat. Ejnye vadász, hát te szopni jársz ide !
3M..
2019. április 08. 19:43
Majd a közlemény után leszakadt a mennyezet a BM épületében. Ma már lasszóval kell összefogni a fiatalokat, mert senki sem akar rendőrnek állni. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!