Hivatalos: Zamárdiban lesz a Red Bull Air Race

2019. március 01. 11:51

2019. július 13-14-én Zamárdiban rendezik meg az idei Red Bull Air Race versenyt.

2019. március 01. 11:51

A szervezők hivatalosan is közölték, hogy a Balaton mellett rendezik meg a 2019-es magyarországi Red Bull Air Race-t, amelyet Zamárdiba helyeztek át. Ez lesz a 13. Air Race Magyarországon, az eddigi versenyeket mind Budapesten tartották, azonban a széleskörű tiltakozás és a negatív visszhangok miatt Tarlós István főpolgármester 2019-re megtagadta a verseny rendezését. A lehetséges opciók közül gyorsan esélyessé lépett elő a Balaton és a Velencei-tó környéke, végül Zamárdi nyert.

Az MTI a hét elején számolt be róla, hogy terepszemlét tartottak a Red Bull Air Race szervezői Zamárdiban kedden, miután a múlt héten Fonyód és Zamárdi vezetőivel is tárgyaltak a műrepülőverseny befogadásáról. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere akkor azt közölte, hogy a képviselő-testület egységes abban, hogy befogadná a repülős Forma-1-nek is nevezett versenyt – írja az AIRportal.

„A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának. Zamárdi közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a város adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak” – foglalta össze az Air Race előnyeit és régióra gyakorolt hatását Csákovics Gyula. 

 

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2019. március 01. 20:33
Meg sem kozeliti a budapesti verseny hatterpanoramajat de legalabb hiret kelti a Balatonnak. Cannes es Abu Dhabi mellett Zamardi nem eppen egy kategoria, de jol kiepitett az infrastruktura, vegetelen a szabadstrand, bar de ez lesz a harmadik tomegrendezveny a nyaron amikor a nyaralotulajdonosok elmenekulnek. A Redbull meg mindig Budapestet hirdeti... hmmm. https://www.redbull.com/mea-en/videos/red-bull-air-race-budapest-2018-preview-video
Öregmező
2019. március 01. 19:46
Megkérdezte Csákovics úr a bólogató Jánosokon kívül /képviselőtestület/, hogy a lakosságnak kell-e?A repülők nem fogna előtte edzeni?Már a Sound is sok!
Zsusztina
2019. március 01. 15:33
Kívánom, hogy pont akkor legyen rossz idő és ne tudjanak a repülők felszállni. A Red Bull sok benzinpénzt spórol majd meg, de hálát nem várok a hálátlanoktól.
kaltran
2019. március 01. 14:42
Ezzel a döntéssel legalább könnyítettek a nyár szabi helyszín kiválasztás ügyében. Mert Július folyamán (a Balaton Soundot is beleszámítva) kifejezetten EL KELL KERÜLNI ZAMÁRDIT,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!