Orbán Viktor az EU-Arab Liga csúcsra utazott

2019. február 24. 12:36

2019. február 24. 12:36

Egyiptomba utazott Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel, az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozójára – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A reggeli indulásról a közösségi oldalán tett ki fényképet a miniszterelnök.

A biztonság, a migráció és a gazdasági fejlődés lesz az Európai Unió és az Arab Liga első csúcstalálkozójának fő témája. 

Az egyiptomi Sarm-es-Sejkben vasárnap kezdődő kétnapos tanácskozáson huszonnégy uniós állam-, illetve kormányfő vesz részt, továbbá Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. 

Arab részről a vendéglátó Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök mellett a meghívott 21 országból 13 állam- vagy kormányfő lesz jelen a csúcstalálkozón, köztük a tunéziai és az iraki államfő, a palesztin elnök, valamint a szaúdi és a bahreini király.

A tárgyalásokat három csoportba szervezték: az Európa és az arab országok közötti gazdasági együttműködés, a globális kihívások és a regionális kérdések. Elemzők nem számítanak nagyobb előrelépésekre, mivel az európai országok megosztottak a migráció kérdéseiben, az arab országok pedig még mindig a 2011-es „arab tavasz” – az elnyomó rezsimek elleni térségbeli tüntetéssorozat – következményeivel küzdenek.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nix.
2019. február 24. 15:14
Ezt nem tudom elfelejteni. Bárdos György, örökös fogathajtó világbajnokunk, egy verseny kritikus szakaszában, Nee! Újságíró felkiáltással úgy nyakon baszta az egyik lovát az ostorral, amiből értett is azonnal.
balbako_
2019. február 24. 14:59
Ideje, hogy a miniszterelnökünk az EU körmére nézzen mielőtt aláírnak 100 millió migráns azonnali befogadásáról nyilatkozatot.
magnahungaria
2019. február 24. 14:58
Ki küldött? Na, mit gondolsz? Kohn bácsi, az Amerikai Népszagától ...
Zsolt75
2019. február 24. 14:34
Má' megin csak repked ide-oda. Mondlyon le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!