A Media Markt sem alkalmazza a túlóratörvényt

2019. január 14. 15:52

Elveti a 400 órás túlórakeretet a Media Markt, de biztosít lehetőségeket azoknak, akik plusz pénzt szeretnének.

2019. január 14. 15:52

Nem alkalmazza az évi 400 órás túlórakeretet a MediaMarkt, de biztosít munkaidőn túli feladatokat azoknak, akik kiegészítő jövedelmet szeretnének. 

Az áruházlánc hétfői közleménye azzal indokolja a döntést, hogy az elmúlt években a munka törvénykönyvének változtatása előtti, 250 órás túlórakeretet sem használták ki minden régióban és munkakörben.  

A MediaMarkt a hetente legfeljebb 40 óra munkát nevezte elvárásnak. Az alkalmazottak munkaidőkeretben dolgoznak, beosztásuk pedig három hónapra előre készül, hogy tervezhető legyen a munka- és a szabadidejük – írták.

A túlórakeret január 1-jei emelése óta a Spar és a Tesco is közölte, hogy nem használják ki a 400 órás lehetőséget. Mindkét áruházlánc hangsúlyozta, hogy nem felel meg az érdekeiknek a túlórakeret bővítése.

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2019. január 14. 19:15
azért furcsa a patás rabszolgatörvénye... még a rabszolgatartó is megfúrja. Jó, hogy az ellenzék elmagyarázza, hogyan kell látnunk a dolgot. Különben még azt hinnénk, hogy nem is rabszolgatörvény.
3M..
2019. január 14. 18:57
Csurka sem mondott soha többé semmi rosszat a Fideszre, miután kapott tőlük egy színházat, a szavazóiért. Szebb Jövőt!
kunfia
2019. január 14. 16:55
Majd,ha Orbán Lőrinc cégei is bejelentik ugyanezt,meg az összes állami cég,akkor hiszek a kormány jó szándékának.
Crüwel
2019. január 14. 16:45
Kósa is valami hasonlóról beszélt, mikor a "haladók" még kötelező 48 órás hétről, kötelező ingyen szombati munkáról.... - rabszolga törvényről kiabáltak... Ezek szerint a munkaadok is megértették a törvényt, - amit az ellenzeknek még mindig nem sikerült...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!