Újraválasztották tisztségébe Kató Béla erdélyi református püspököt

2018. december 14. 18:13

A püspök a 121 leadott szavazatból 119-et szerzett meg.

2018. december 14. 18:13

Az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) közgyűlése pénteki kolozsvári ülésén újraválasztotta tisztségébe Kató Béla püspököt. A püspök a 121 leadott szavazatból 119-et szerzett meg. A közgyűlés újraválasztotta tisztségébe Kántor Csaba püspökhelyettest és Szegedi László generális direktort is. Az egyházkerület világi vezetőinek számító főgondnoki tisztségekbe kerültek új emberek. A tisztségét megőrző Dézsi Zoltán mellé Ambrus Attilát és Tőkés Zsoltot választották főgondnokká.

Kató Bélának harmadszor szavaz bizalmat a közgyűlés. Első mandátuma közepén ugyanis - a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium újraállamosításakor - felajánlotta lemondását, de a közgyűlés akkor is megerősítette tisztségében. A most kezdődő hatéves mandátumát nem viheti végig, ugyanis öt év után betölti a hetven évet, és az egyház statútuma alapján nyugdíjba kell vonulnia.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2018. december 14. 21:39
"református püspök" Sok sikert.
my fair lédig
2018. december 14. 19:00
Kató ? Béla ? "Gender is over" :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!