Putyin: Nem szabad alábecsülni a nukleáris háború veszélyét

2018. december 20. 22:48

A fegyverzetellenőrzés szerződési rendszerének széthullása fegyverkezési versenyhez vezet az orosz elnök szerint.

2018. december 20. 22:48

Nem szabad alábecsülni a nukleáris háború veszélyét – figyelmeztetett az orosz elnök a csütörtökön Moszkvában megtartott év végi sajtóértekezletén, egyúttal kifejezve reményét, hogy a józan ész fog felülkerekedni.

A fegyverzetellenőrzés szerződési rendszerének széthullása fegyverkezési versenyhez vezet. Oroszország a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú rakéták (INF) felszámolásáról és a hadászati nukleáris eszközök csökkentéséről szóló Start-3 szerződés amerikai felmondása esetén ugyanúgy a paritás fenntartására fog törekedni, ahogy azt tette azt követően is, hogy az Egyesült Államok kivonult a hadászati rakétavédelmi rendszerek kiépítését korlátozó (ABM) szerződésből – közölte Vlagyimir Putyin. 

Az orosz vezető óvott attól, hogy az Egyesült Államok kis kapacitású nukleáris eszközök rendszerbe állításával leszállítsa a nukleáris küszöböt, vagy hagyományos robbanótöltettel felszerelt ballisztikus rakétát bocsásson fel, mert az összetéveszthető egy nukleáris eszköz indításával, ami globális katasztrófához vezet.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2018. december 21. 11:24
Legujabb hír az USA-ból, hogy Kína lenyúlt számos kényes és fontos információt az amerikai oldalakról, amit persze Kína tagad. Lehet, hogy csak én gondolom, hogy mindenki mindent lenyúl amit képes lenyúlni és ami az érdekeit szolgálja ? Maga a kémkedés is mindig erröl szólt. Az erkölcs és az ilyesmi, más-más bolygón lakik. Felesleges megjátszani ilyenkor a felháborodást. Ami nem jelenti azt, hogy ezek nem veszélyes manöverek.
Google
2018. december 21. 08:05
Ezt a fegyverkezesi ize nevu oruletet el lehetne mar vegre felejteni, a fegyvergyartokat pedig nyugdijba lehetne kuldeni! Nem tamad eleg kor, nincs eleg merenylet, miert kell embereket a halalhoz hozzasegiteni? Ha azt mondjak, tilos a halalbuntetes, akkor ajandek se legyen a halal! Es mennyire erdekes, ahol valamikor a szovjetek voltak, most az amerikaiak furakodnanak be! Hat mulyen felszabadulas ez?
Akitlosz
2018. december 20. 23:58
Ugyanazt a receptet követik, mint az 1980-as években. A NATO-nak sokkal több pénze van, így egy új fegyverkezési verseny Oroszország gazdaságát sokkal inkább megterheli és súlyosabb válságot idéz elő. Ha pedig nem veszi fel a kesztyűt, akkor beveszik a NATO-ba, azaz amerikai uralom alá kerül, annak minden további következményével együtt.
USsange
2018. december 20. 23:23
Putyinnak igaza van. Az emberiség nincs azon a műveltségi szinten, hogy ne kelljen számolni az atomháború lehetőségével. Valójában a műveletlenség terjed, ezzel együtt pedig nő a veszély. A művelt ember békés, a műveletlen erőszakos. Legközelebbi példa, a múltheti ellenzéki tüntetések...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!