Így magyarázza a Fidesz a túlóratörvényt

2018. december 13. 00:21

Pontokba szedve válaszolt a Fidesz az ellenzéki vádakra.

2018. december 13. 00:21

A Fidesz szerint hazudik az ellenzék a szerdán elfogadott túlóratörvénnyel kapcsolatban. A kormánypárt összeszedte az ellenzék állításait a törvénnyel kapcsolatban, majd cáfolta azokat.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2018. december 14. 22:51
Figyuzz, mesélj már arról, hogy akkor Pártunk és Kormányunk hogyan is harcol a gonosz és kizsákmányoló multik ellen, amiről már annyiszor beszélt????????????????????
fogas paduc
2018. december 13. 17:27
Szóval, 2010-ben azt mondta Orbán Viktor, hogy a spekulatív tőkét szorítja hátrányba, a termelést ösztönző tőkét viszont szivesen látja az ország. Eredmény, a munkanélküliség 12%-ról 4 % alá csökkent, mondhatni, hogy munkaerő hiány lett. Azt mondta Orbán, hogy 10 év alatt 1 000 000 munkahelyet teremt a kormány, ezt időarányosan bőven teljesítette is. A termelő multi beengedése a bedolgozó ipar felfuttatásával a magyar tulajdonlású termelésnek is jót tesz. A túlórakeretet a 250 óra/évről a munkavállaló beleegyezésével évi 400-ra emelte az állam ( három éves időkeretben kell ennyinek lenni, feltehetően a diszlekxiás ellenzéket ez zavarta meg), s felhívnám a " munkavállalói beleegyezés" kifejezés értelmezésre a figyelmet. Tehát eddig 250 óra volt,m most , ha a munkavállaló akarja, lehet 400 óra is. Az uniós irányelv 416 órát mutat, van ahol 500 óra is lehet az unióban, és van olyan uniós ország, ahol meg kötelezhetik a munkavállalót. pl 207-ben az egészségügyieknek alá kellett írniuk egy papírt, melyen heti 12 órányi túlmunkára kötelezheti a muinkáltató a heti 48 óráról. 52 hét x 12 óra az évi 600 órányi túlmunkát jelent az eü-benj. Ezek a hőbőrgők hol voltak akkor? Aztán a gazdaság sok ágazatában az eddigi 250 órát sem használták ki, ebből az következik, hogy a 400-t meg pláne nem. Mondjuk a feldolgozó iparban lehet olyan dömping munka , amely a termés érésével kapcsolatban szükséges lehet a túlmunkákra, vagy ipari üzemhez is érkezhet olyan rendelés, mely úgyszintrén, amelynek el nem vállalása akár piacvesztéssel is járhat. Szóval, ha akarod, akkor túlórázhatsz persze ellentétben a rabszolgákkal - PÉNZÉRT - persze, ha nem akarsz, akkor meg nem....
brekker
2018. december 13. 17:26
A szakszervezetek most viszont előléphetnek, a hároméves munkaidőkeretet csak kollektív szerződéssel lehet bevezetni. Megfelelő megállapodásokat kell kötni az elszámolási időszakról, és a túlóra kifizetésekről. Mindenki a túlórák számáról jajong, pedig az igazi probléma a törvénnyel a hároméves munkaidőkeret, és a túlóradíj kifizetése (pontosabban ki nem fizetése Mt.95.§ szerint), ha időközben felmond a munkavállaló.
pemete jakab
2018. december 13. 17:19
"Így magyarázza a Fidesz a túlóratörvényt" Magyarázza a bizonyítványt. Szóval, ha magyarázni kell, az már régen rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!