Morawiecki: Valószínűleg Lengyelország sem csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához

2018. november 02. 16:48

„Nagyon valószínű, hogy Ausztriához vagy Csehországhoz, illetve az Egyesült Államokhoz hasonlóan nem csatlakozunk az ENSZ globális migrációs csomagjához” – jelentette ki Morawiecki lengyel kormányfő.

2018. november 02. 16:48

Nagyon valószínűnek nevezte pénteken Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Angela Merkel német kancellárral közösen megtartott varsói sajtóértekezleten, hogy Lengyelország sem csatlakozik az ENSZ globális migrációs csomagjához.

Nagyon valószínű, hogy Ausztriához vagy Csehországhoz, illetve az Egyesült Államokhoz hasonlóan nem csatlakozunk az ENSZ globális migrációs csomagjához” – jelentette ki Morawiecki a lengyel-német kormányközi konzultációt követő sajtókonferencián. 

Álláspontját azzal indokolta, hogy Varsó szám ára prioritást jelent a határvédelemre és a migrációra vonatkozó, nemzeti hatáskörű szabályozás. Hozzáfűzte: az Európai Tanács fórumán viszont Lengyelország segíteni akarja a feszültségek csökkentését a migráció forrásainál nyújtott segítség révén.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2018. november 03. 19:30
Orbán elszigetelődik.... :)
balbako_
2018. november 03. 07:51
Korrekt.
figyelő4322
2018. november 03. 07:31
Én már számítottam erre Mo. kilépésekor. Nem is tudom miért húzzák az időt. Ausztria viszont kissé meglepett. Nem hittem, hogy ilyen korán megtennék. Kellemes meglepetés volt.
figyelő4322
2018. november 03. 07:23
Amikor M.o. kilépett, már biztos voltam, hogy L.o. is megt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!