DK: Orbán a saját menekülését készíti elő a Gruevszki-üggyel

2018. november 23. 13:56

A kormányfő „így készíti elő, hogy ha majd neki kell sietve menekülni Magyarországról, őt is befogadják és megússza a felelősségre vonást”.

2018. november 23. 13:56

A DK szerint Orbán a saját menekülését készíti elő a Gruevszki-üggyel – derül ki Arató Gergelynek, a párt szóvivőjének MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Orbán Viktor ma reggeli Kossuth rádiós interjújában szövetségesének és fontos embernek nevezte a hazájában korrupció miatt börtönre ítélt Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt, akinek a magyar kormány menekültstátuszt adott a napokban” – olvasható a közleményben.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, Orbán Viktor nyilvánvalóan nem puszta önzetlenségből karolta fel kollégáját. Teljesen nyilvánvaló, hogy ezzel precedenst kíván teremteni, és így készíti elő, hogy ha majd neki kell sietve menekülni Magyarországról, őt is befogadják és megússza a felelősségre vonást. A DK elutasítja, hogy az ország szövetségesének nevezzenek egy köztörvényes bűnözőt. Lehet, hogy a miniszterelnök önző érdekből előszeretettel karol fel keleti oligarchákat, mi viszont az európai Magyarország megteremtésén dolgozunk továbbra is” – zárul a közlemény.

(MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trényi András
2018. november 24. 12:18
Akkor amikor hatalma és felelőssége is volt az irányítása alá eső kormány munkájára akkor az Öszödi beszédben foglaltak szerint minősítette teljesítményüket és értékrendjüket is.Most amikor már hiteltelenné és aljassá is vált akarja mindenki számára felül emelni mindazt a tevékenységet ami hasonlóan korrupt és fosztogató volt ,a mai összefonódásokkal vádolt kormányzást bíráló megjegyzéseinek tükörképes tálalásával. Csak hát a ködösítés és a felelősség amit neki kellene felvállalni azt is az ellenzékinek titulált Fideszre és a Képviselt elvek elfogadott miniszterelnökére akar hárítani. Nem Orbán és nem a Fidesz az amelyik szemben áll a baloldallal, hanem az a nemtelenség mit ők produkálnak úgy ,hogy az elfogadott és demokratikus nemzeti érdekeket képviselő irányzat igénye ,azokkal a külső erőszakos megnyilvánulásokkal egyet nem értők képviselnek és támogatnak velük szemben. Nem kell nemzeti nacionalistának lenni ahhoz, hogy az idegen nemzetekből erőszakkal nyomulókkal szemben minden fórumon és eszközzel álljanak szembe és zárkózzanak el azok erőszakos betelepítése és indokolatlan eltartása miatt. Más adni és segíteni, mint azt követelve erőszakkal azt kikényszeríteni. Magyarország történelme során sokszor bizonyította toleranciáját és segítő szándékát is,amiért hálából a nemzetünket szétdarabolták kifosztották és kitartásunk hűségéből a véráldozatokat is elvették. Mi már adóztunk Európának amit a mostani segítségük csak töredékében fedezi mindazokat amiket a nemzetünk adtak és ők vettek el tőlünk.
dick52
2018. november 24. 07:34
Marha!
Drágha Márió
2018. november 23. 16:48
"Az emberek azt hiszik, hogy szabad vagyok, mert folyton menekülök." Ki mondta ezt? 1. Zámbó Jimmy 2. Jim Morrison 3. Jimi Hendrix?
Anonymtalan
2018. november 23. 16:20
Tisztázzuk ""..."kedves""..." Debil Kretén idióta barmok! Gyurcsány führeretek feleségének az üzlettársa és a barátnője után indítottak nemzetközi körözést. Aki igazából a menekülését tervezi és azt most projektálva próbálja leplezni, az maga Gyurcsány Ferenc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!