ÁSZ: Politikai pártok követelései alapján nem végzünk ellenőrzéseket

2018. november 26. 15:57

Az ÁSZ ellenőrzési tevékenysége minden más szervezettől független, ezért politikai pártok követelései alapján nem végez ellenőrzéseket – közölte az Országgyűlés pénzügyi ellenőrző szerve.

2018. november 26. 15:57

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzési tevékenysége során minden más szervezettől független, ezért nem végez ellenőrzéseket politikai pártok vagy bármely más szervezetek követelései alapján.

Az ÁSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Gréczy Zsolt DK-frakciószóvivő sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki párt arra szólította fel az Állami Számvevőszéket, hogy rendkívüli vizsgálattal állapítsa meg, mennyibe került Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő „szöktetése”.

Az ÁSZ a közleményben azt írta, az ellenőrzési tevékenységeket előre meghatározott, féléves nyilvános ellenőrzési terv alapján végzik, amelyet kizárólag az Országgyűlés döntése alapján kötelesek módosítani. A megkereséseket, kezdeményezéseket, bejelentéseket ugyanakkor jelzésként kezelik, az ellenőrzések tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerbe beépítik, figyelembe veszik és hasznosítják – emelték ki.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy törvényi előírás alapján minden évben elvégzik az előző évi központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzését, és ez alapján nyilvánosságra hozzák a zárszámadásról szóló jelentést.

A vizsgálat kiterjed a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezeti kezelésű előirányzat ellenőrzésére is, amelynek értékelését a 2018. évi központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése során el is végzik majd – tették hozzá.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2018. november 26. 18:46
Csak a Fidesz...
Gombóc XVI. Artúr
2018. november 26. 17:05
Akkor a Fidesz nem politikai párt????????? De hát akkor micsoda???
3M..
2018. november 26. 16:01
Ki hisz ezt el egy fideszes ejtőernyősnek? Az ÁSZ-t a kormány a saját céljairnak eléréséhez használja más pártokkal szemben. A Fideszt ellenben tilos elmarasztalnia, mert tőlük kapja a fizetését és kapta a zsíros pozícióját. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!