Iohannis felszólította a kormánytöbbséget, hogy módosítsa az igazságügyi törvényeket

2018. október 19. 16:17

Az jobboldali elnök szerint az Európa Tanács szakértői testületének állásfoglalása is igazolja, hogy a bukaresti büntetőjogi reform a jogállamiságot veszélyezteti és gyengíti a korrupció elleni küzdelmet.

2018. október 19. 16:17

Klaus Iohannis román államfő felszólította a bukaresti szociálliberális kormánytöbbséget, hogy a Velencei Bizottság pénteken közzétett Romániáról szóló jelentését figyelembe véve módosítsa az igazságügyi törvényeket.

Az jobboldali elnök szerint az Európa Tanács szakértői testületének állásfoglalása is igazolja, hogy a bukaresti büntetőjogi reform a jogállamiságot veszélyezteti és gyengíti a korrupció elleni küzdelmet. Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen fontos terület törvényi szabályozását a PSD-ALDE koalíció tönkretegye néhány vád alá helyezett politikus megmentése érdekében – szögezte le Iohannis.

Az elnöki hivatal honlapján közzétett állásfoglalásában Iohannis lemondásra szólította fel Tudorel Toader igazságügyi minisztert.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. október 19. 19:24
Nem jobboldali, hanem vad libsi! S amúgy, egy korlátolt és buta bakkszász!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!