A kormány 26,4 milliárd forintot biztosít a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra

2018. október 31. 10:14

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

2018. október 31. 10:14

A kormány a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához az idén szükséges kiadások fedezetére 26,4 milliárd forint támogatást biztosít. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

A jogszabály szerint a kormány a 2018-as központi költségvetésről szóló törvényben a Központi Maradványelszámolási Alapból 10,2 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el. 

Az állami vagyonnal kapcsolatos kiadásoktól 4,4 milliárd, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok támogatásától 3,7 milliárd; a tulajdonosi kölcsön elszámolása jogcímcsoporttól 0,5 milliárd, míg az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) projektektől 7,5 milliárd forintot csoportosítanak át a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokra – olvasható a határozatban.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2018. október 31. 21:46
A nagyobb baj az, hogy ahogy hallottam a Holdingnak a mai napig nincsen könyvvizsgáló által jóváhagyott 2017-s mérlege ( talán május volt a határidő), azaz teljesen bizonytalan, hogy ténylegesen hogyan állnak.
OberEnnsinnen
2018. október 31. 16:48
Csaka zorbánylopásújfelyezetje... A szemetet - ha a dolgok mélyére becsületesen ásunk - majdhogynem ingyen is el lehetne vinni, össze lehetne szedni. Elvégre a szemét valóságos aranybánya annak, aki kezeli. A kormány 26,4 milliárdja: jorbánnyék legújabbhúzása, lopásilag. Az ő embereik kapják, ergo: maguknak lopják. Az osztrák cég, amelyik eddig a magyar szemétbizniszben benne volt, az nem magának keresett, az a magyarokért dolgozott, a bevételét megfejelve, Magyarországra zúdította. Nemúgymin tajorbány...
fakocka
2018. október 31. 16:44
Kurva anyátokat szarházi tolvajok!
alaposmérlegelés
2018. október 31. 11:12
Na, újabb téma megy a levesbe az ajvékoló libsiknél! Most mi lesz az következő tárgykör, amin sivalkodni, tipródni lehet? Persze még mindig megvan nekik ...azorbán, .....azorbán:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!