Rétvári Bence: a kommunista diktatúra elnyomására emlékezni kötelesség

2018. szeptember 15. 13:59

Recskről és a kommunista diktatúra elnyomásáról beszélni nem csupán lehetőség – mondta az államtitkár.

2018. szeptember 15. 13:59

Recskről és a kommunista diktatúra elnyomásáról beszélni nem csupán lehetőség, mellyel 1990 óta élhetünk, nem is csak felelősség és elégtétel, amivel az egykor itt raboskodóknak tartozunk, de kötelesség is az egyetemes emberi értékek nevében – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára a Recski Nemzeti Emlékparkban tartott szombati megemlékezésen.

Rétvári Bence hangsúlyozta: ha nem emlékeznénk az ártatlanul elhurcoltakra, az elnyomást relativizálnánk. Az emlékezés a múltbeli embertelenségek áldozatai előtti főhajtáson túl a jelen és jövő hasonló törekvéseivel szemben hazánk és nemzetünk immunrendszerének megerősítését is szolgálja.

Recsk nekünk, magyaroknak egy szinonima: a szovjet kényszermunka-táborok mintáját követő embertelenség, a bűn nélküli büntetés, a megtorlás, éhezés, brutalitás, szenvedés, betegség szinonimája – fogalmazott a politikus. 

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2018. szeptember 15. 17:07
Nem kell időben olyan messzire visszamenni. Meg kell hívni a vén kommunista q-vát (Lendvait), és az igazi vérbeli kommunista Gyurcsányt (aki még a rendszerváltás után is arra kérte elvtársait ne szégyelljék, hogy kommunisták) meséljenek már az aljasságukról. No meg milyen érzés kelet után a mocskos diktátor nyugatnak odadobni lábtörlőnek M.o.-ot!
duzur
2018. szeptember 15. 14:41
A diktatúrák általában nem humánusak. Van ahol a nép nevében, van ahol Allah nevében, vagy bármiféle uralkodó nevében hintik a félelmet az emberek közé. Jellemzöen, önkényes alapon zárják be öket, végeznek velük. Általában nem hívei a szabadságnak...
a hun
2018. szeptember 15. 14:32
A kor bűnösei, bár név szrt ismertek, nem ártana tudatosítani az ifjúságban, mely kisebbséghez tartoztak. Ez is része a tisztán látó emlékezetnek.
Negue
2018. szeptember 15. 14:26
Az még nem történt, meg csak a ti riogatásotok. A kommunista diktatúra pedig valóság volt 45 évig. Kár ezzel hülyéskedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!