Az összes ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

2018. szeptember 07. 22:17

A főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki beadta a felmondását.

2018. szeptember 07. 22:17

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel. Névtelenséget kérő, de a kórház belső ügyeit jól ismerő forrásunk szerint az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre. Így az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni.

Az ajkai kórház intenzív osztályán fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt – mondta forrásunk.

Úgy tudjuk, a főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki beadta a felmondását. Nyolc nővér távozik az intenzív osztályról, vagyis az összes. Érdemes viszont tudni, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra – írja a 24.hu.

Állami illetékesek ezt közölték: 

„Tisztelt Szerkesztőség!

Illetékességből küldöm az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatójának tájékoztatását az intenzív osztályuk nővérellátásáról.

A ma reggeli 24.hu hirportál híre valótlan állításokat tartalmazott. Az ajkai kórház intenzív osztályának nővér állománya biztosított, a betegellátás zavartalan és folyamatos.”

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. szeptember 08. 10:06
"Úgy tudjuk"? A 24,hu megint álhírt gyárt,mint rendesen!!!!
cutcopy
2018. szeptember 08. 09:59
Akkor ez most megint kormányváltó hangulat..
Berecskereki
2018. szeptember 08. 09:34
Amiről hallgat a balliberális média és az ellenzék A balliberális média és ellenzék most pár tucat felmondásból csinálja a „háborút”, holott a Gyurcsány kormány idején az egészségügyből 26-27 ezer egészségügyi dolgozó távozott. 2001-ben még 144 ezer fő volt, 2010 a létszám 118 ezer főre csökkent – 2008-ban 117 ezer - amely 26 ezer fő csökkenésnek felel meg. http://tinyurl.hu/pq7W/ A struktúraváltás, a tömeges elbocsátások hírének ellenére, továbbra sem találnak szakdolgozókat az egészségügyi intézmények. 2007-ben Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség leendő elnöke szerint azzal is számolni kell, hogy a szakdolgozók, ha már költözniük kell, inkább vállalják a külföldi munkát a sokkal nagyobb fizetés reményében. Az igényeket jelzi, hogy 2003 és 2007 között csak Ausztria tízezerrel több nővért alkalmazott.” http://weborvos.netrix.hu/hirek/apolono_kerestetik/91745/ Az egészségügy bármely területét vizsgáljuk a Gyurcsány kormány idején csak negatív tényezőket találunk. Több ezer milliárdot vontak ki a az egészségügyből és az ellátásba teljes anarchiát okoztak. Ennek helyrebillentésére 10-15 évre lesz szükség.
Berecskereki
2018. szeptember 08. 07:41
“Nem Volgákat, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak” „Úgy tudjuk, hogy még csak véletlenül sem a kórházból kívánnak távozni a 24.hu által említett nővérek, hanem az intézményen belül kerülnek át más, magasabb beosztásba. A portál által vizionált kritikus létszámhiány pedig azért sem alakulhatott ki, mert nem csökkent, hanem épp ellenkezőleg, új emberekkel, tapasztalt szakemberekkel bővült a kórház kollektívája. Az ajkai kórházban 2010 óta több, mint 5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg. Megújult a kórház épülete, kicserélték a nyílászárókat, 1,5 milliárd forintból pedig sikeresen átalakították a működési struktúrát: megteremtették a gyermekek sürgősségi ellátásának feltételeit és kialakították az egykapus beléptetőrendszert. Az eszközbeszerzések 2017 végén kezdődtek. Először modern CT-t kaptak, aztán pedig a légzésfunkciós labor mellett egy vastagbél- és gyomorvizsgálatra alkalmas, 13 millió forintos eszközt is beüzemeltek. Éppen ezen a nyáron adták át a sürgősségi ellátás új, modern, korszerű épületszárnyát. A kórtermekbe több millió forint értékben korszerű, multifunkciós ágyak kerültek. A közelmúltban kapott új mammográfiás készüléket az intézmény, és a közeljövőben a fertőzőosztály teljes felújítása is megkezdődik. A betegbiztonságot szolgáló pályázaton az év elején 88 millió forintot nyert az intézmény a fertőzések megelőzésére szolgáló rendszerek bevezetésére. A fertőző osztály felújítására, a légzésfunkciós laborra, a vastagbél- és gyomortükrözésére alkalmas eszközökre, a műtők klimatizálására, betegőrző monitorra és defibrillátorra pedig 74 millió 500 ezer forintot kapott az intézmény. A humán erőforrás fejlesztésére 137 millió forint érkezett, ennek köszönhetően 14 orvos és 17 ápoló érkezett a kórházba. Az ajkai kórház ráadásul azon kevesek közé tartozik, ahol jelentős várólistákról sem lehet beszélni. További eredmény, hogy az idei évben a kórház szülészet-nőgyógyászat osztálya elnyerte a “Családbarát kórházi osztály” címet, amit mindössze néhány kórházi osztály kapott meg az országban.” https://pestisracok.hu/megint-hazudik-az-ellenzeki-sajto-nincs-veszhelyzet-az-ajkai-korhazban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!